Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Fryst getostpuck


Getostsmet:
2 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl strösocker
66 g färskost
2/3 burk kesella
1/2 tsk vaniljsocker
ca 200 g getost

Vispa äggulor och socker poröst och blanda ner färskost, kesella, vaniljsocker och getost. I en annan skål, vispa äggvitorna till hårt skum

effects on sexual function, mood and cognition are lessinjectable alprostadil and bleeding buy viagra online.

. Vänd ner äggvitorna i ostsmeten
.

Lägg 1 litet digestivekex i botten på en muffinsform ( jag använde en silikonmuffinsform). Häll på ca 2-3 cm smet och ställ in i frysen några timmar tills den är hård och glassliknande
. Det blir ca 12-15 muffins.

Innan servering, koka ihop choklad och hallonmarmeladen:
100 g frysta hallon
1 dl muscovadosocker
25 g hackad mörk choklad

Koka ihop hallon och socker i ca 10 minuter. Ta av kastrullen av värmen och rör ner chokladen. Låt svalna .

Ta ut getostpuckarna ca 20 minuter innan servering. Medan pucken är hård, bred på marmeladen och ta ur pucken ur formen
. Servera när pucken har mjuknat.

Recept av: Bakmammorna

Lämna en kommentar