Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Fryst getostpuck

Getostsmet:
2 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl strösocker
66 g färskost
2/3 burk kesella
1/2 tsk vaniljsocker
ca 200 g getost

Vispa äggulor och socker poröst och blanda ner färskost, kesella, vaniljsocker och getost. I en annan skål, vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitorna i ostsmeten.

Lägg 1 litet digestivekex i botten på en muffinsform ( jag använde en silikonmuffinsform). Häll på ca 2-3 cm smet och ställ in i frysen några timmar tills den är hård och glassliknande. Det blir ca 12-15 muffins.

Innan servering, koka ihop choklad och hallonmarmeladen:
100 g frysta hallon
1 dl muscovadosocker
25 g hackad mörk choklad

Koka ihop hallon och socker i ca 10 minuter. Ta av kastrullen av värmen och rör ner chokladen. Låt svalna.

Ta ut getostpuckarna ca 20 minuter innan servering. Medan pucken är hård, bred på marmeladen och ta ur pucken ur formen. Servera när pucken har mjuknat.

Recept av: Bakmammorna

Lämna en kommentar