Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Epoisses

Nu kommer allt gott!

Snart är det första maj. Maj – månaden innan våra tre sommarmånader juni, juli och augusti. Jag gillar maj, för då kommer så mycket nytt. Alla löv på träden, blommor i rabatten och massvis av primörer.
Det har redan kommit riktigt goda tomater, söta som socker. Inte svenska förstås utan holländska.
Häromdagen köpte jag …

Kedjereaktion i påsktid

Idag väckte Rasmus mig med att berätta att ”det är morgon nu mamma och det är massor av dimma”. Min första tanke var ”å vad skönt, för bakom dimman kommer säkert solen titta fram snart” och det gjorde den. Meteorologerna lovar solsken till påsk och för oss som ska till …

Lucia

Trou du Cru

Igår var jag en sväng i Saluhallen mellan lite olika möten jag hade i stan och då passade jag på att ta med mig något hem för att blogga om inför Lucia. Vad skulle jag välja? Såklart något med saffran. Pepparkakor känns lite förlegat nu, men saffran däremot – heja …

Fredagsmys med Epoisses

Epoisses

Idag har jag varit hos en kund här i Göteborg, en mycket trevlig sådan. Mannerströms nya saluhall har massor av supergoda grejer. Av förklarliga skäl köper jag annat än ost där och idag slog jag på stort – jag köpte ett paket pasta för över 100 kronor, knäppt jag vet. …

Surströmming och andra sköna stinkbomber

Idag är det surströmmingspremiär, känner ni hur det stinker? Jag är ingen hejare på surströmming. Jag kan faktiskt inte någonting om denna norrländska stolthet. Men jag tänkte ta tillfället i akt att skriva lite om några andra stinkbomber!

Nu är det dags för fest!

Det är jättekallt ute, så kallt att man kan låta nyårsmaten ligga kvar i bilen och slippa knöka in allt vi handlat i ett redan överfyllt kylskåp. Att bilen kommer stinka gammal ost får man helt enkelt bara le åt. Fest betyder goda ostar och många goda …