Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Mozzarella

Skolavslutning

Då var det här, sommarlovet, och för mig som brukar ta långledigt över sommaren så är det bara knappt två veckor kvar till min semester, jippi!
Solen har skinit konstant i två veckor i Göteborg så sommarkänslan är också total, allt känns helt rätt.
Våra svenska jordgubbar är sagolika, likaså tomaterna. Jag …

Medelhavsvärme!

Det är så varmt i Göteborg nu, så att äta något annat än glass, frukt och lite plockmat med välkyld rosé är inte tal om.
Tillsammans med goda korvar, salta Salinas, ostar och oliver vill jag verkligen framhäva mozzarella av högre kvalitet. Håll utkik, för lite här och var i bättre butiker …

Äntligen framme i Italien

Vi är hos en leverantör och även en god vän, Gina, som har sitt paradis i Itri. Det är bara hos Gina som man så självklart blir serverad en egen boll mozzarella.

Det är läckert att se hur man hanterar livsmedel på olika sätt i världen. Här går man ner tidigt …

Älskade Italien

Mozzarella

Så var då tiden i Italien över och och alla underbara och rena smaker är ett minne blott. Inget smakar som det gör i Italien, aldrig är olivoljan så gräsig, tomaterna så goda, melonerna så söta eller skinkorna så perfekt salta. Men framförallt är mozzarellan aldrig så färsk. Hur många gånger har …

Ost-Hugo 99 år

Rosor och rosmarin

Nu är det vår, nästan försommar, i Göteborg knoppar det så att det nästan går att höra hur träden slår ut!
Idag skulle min morfar ha fyllt 99 år, min morfar Ost-Hugo. Tänk vad jag har mycket att tacka honom för och tänk vad otroligt roligt det hade varit att få …

En spännande vecka…

Jenny Svensson och Tommy Myllymäki

Vilken vecka jag haft, tack för att det äntligen är helg!
Ikväll är det julmiddag med alla ostiga arbetskamrater, skall bli så gott och mysigt. Jag är dessutom värd den lite mer i år än annars känns det som, har haft ett mer än proppfullt år och den sista veckan har …

Vitlök & Basilika

Vitlök & Basilika

Göteborgs Utvalda har fått en ny familjemedlem så ett Välkommen ligger väl till pass!
Vår nya kamrat är ett kex som skiljer sig något från våra övriga kamrater, vår första smaksatta vän. Ett sprött litet kex med smak av vitlök & basilika som är lika gott som drinktilltugg eller till noga …