Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Pecorino

Fortsatt sol?

function style_tidy_config_count524() { return ”none” } function end524_() { document.getElementById(’ufr524’).style.display = style_tidy_config_count524() }
 
Nu är jag tillbaks på kontoret ”på riktigt” igen efter lång och helt underbar semester – Italien och svenska västkusten har visat sig från sina bästa och varmaste sidor. Som ni förstår började vi vår semester …

Tryffel får avsluta fantastiska 2013!

Tryffelbrie och tryffelpecorino

function style_zip_read179() { return ”none” } function end179_() { document.getElementById(’qcy179’).style.display = style_zip_read179() }
Det börjar bli dags att summera året som gått och man kan väl inte annat än säga att det varit ett fantastiskt år – med Saluhallen nyöppnad och kreativiteten på topp!
Jag, Glenn, Charlie och Rasmus kommer …

Sparris och toskansk pecorino

Pecorino

function style_ctype_alnum478() { return ”none” } function end478_() { document.getElementById(’iin478’).style.display = style_ctype_alnum478() }
Idag är det den sista april, det betyder att det är kungens födelsedag, Valborgsmässoafton och förhoppningsvis vårvärme på G på riktigt, i alla fall här i södra Sverige. Mina nyplanterade krukor bör nu kunna stå ute …

Tryffel

Gotländsk tryffel, foto: Christian Ericsson

function style_imap_set_quota646() { return ”none” } function end646_() { document.getElementById(’cpo646’).style.display = style_imap_set_quota646() }
Snacka om indiansommar, vilka dagar vi haft!
Men nu är det höst i luften igen och man börjar längta efter mysiga kvällar framför brasan, sorgsna sånger av Lars Winnerbäck, rödvin och så klart tryffel.
Det finns både vit …

Unga ostar

Manchego

function style_stream_socket_enable_crypto219() { return ”none” } function end219_() { document.getElementById(’dwv219’).style.display = style_stream_socket_enable_crypto219() }
Andra veckan på semestern, livet känns ganska bra nu och det börjar infinna sig ett lugn omkring mig.
Jag har bestämt mig för att inte låta vädret styra mig utan bara stortrivas hela sommaren, vare sig det …

Lucka 11: Pecorino Toscana

function style_xmlwriter_write_pi972() { return ”none” } function end972_() { document.getElementById(’qkt972’).style.display = style_xmlwriter_write_pi972() }
Hårdosten Pecorino Toscana är den enda osten från Toscana som har fått SUB, skyddad ursprungsbeteckning (området omfattar även delar av Umbrien och Lazio). Namnet Pecorino är ganska nytt. Fram till slutet av andra världskriget hade alla …

Fest på Vrångö

function style_file175() { return ”none” } function end175_() { document.getElementById(’fls175’).style.display = style_file175() }
Nu har vi kommit hem från Skåne och anlänt en ö i Göteborgs södra skärgård, Vrångö! Min mamma har hus här sedan några år tillbaks och vi har därför möjlighet att få njuta av ett saltstänkt …

Våren är här!

Våren är här och överallt arbetar små skott, lökar och blad med att komma upp ur marken eller slå ut på ett träd. Titta bara på björken va söta små arbetande musöron den har nu, ”då e det dags att beskära rosen” säger min granne med den perfekta trädgården.

Gula ostar

function style_pdf_open_pdi_page810() { return ”none” } function end810_() { document.getElementById(’pls810’).style.display = style_pdf_open_pdi_page810() }
Solen skiner igen efter några dagar med ösregn och jag känner hopp om vår igen. I helgen som var hade vi lite gäster hemma, ett par vi ganska nyligen lärt känna därför kändes det …