Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Sju sorters blommor


I dag när jag hade parkerat bilen efter att ha gjort några ärenden inför den stundande semestern kunde jag inte låta bli att plocka lite vilda blommor. Lustigt nog blev det just sju sorter, kan det betyda att jag kommer få en speciellt kärleksfull sommar…?

Svår fråga, då jag redan har man och barn och känner glädje när jag går till arbetet
. Ja, jag kan ju till och med ”känna” för vissa ostar ibland.

Är det någon ost som jag verkligen gillar så är det Manchego, spanjorernas stolthet. Det finns både pastöriserad och opastöriserad Manchego och den säljs både ung och mer lagrad, jag väljer ofta en yngre ost. Överlag så väljer jag yngre hårda fårostar, dom blir liksom mer eleganta och mäktiga i smaken och det där riktigt fina minskar ju starkare osten blir.

Att kombinera unga fårostar med rosévin, vet jag att jag skrivit om många gånger förr, men det är en bra kombo och tål att upprepas. Glenn och jag drack en trevlig rosé häromdagen från en känd fransk producent som heter Patriarche . Ett mycket bra och vuxet rosévin som passar alldeles utmärkt till Manchego och bigarråer gånger två, vad menar jag med två? Jo, att man serverar både färska och syltade bigarråer till.

Att servera denna lilla kombination till första glaset rosé på midsommar känns både enkelt och rätt, gärna med Fina Rågkex från Utvaldas, allas grova favorit bland kexkompisarna.

Kollade just vädret och som det ser ut nu så ska vi på västkusten få regn på midsommar, allt är alltså precis som det brukar. Men man slutar ju inte hoppas för det, för solen tittar ju fram ibland mellan midsommarmolnen

(1) Alter Modifiable Risk Factors or Causes viagra NO.

.

Blomdoftande hälsningar

/ Jenny

2 kommentarer till “Sju sorters blommor”

 1. Peter Westdahl

  Väldigt fint skrivet, vackert och smakfullt dekorerat. Allt andades midsommar.

  Den tycker jag finaste svenska-europeiska-värdsliga högtiden.

  Alla har vi lyckligt lottade nog många av våra bästa minnen från den hela dagen; kärlek mellan alla i familjen, vare sig familjen är lite delad eller inte, kärlek till alla ihop, barn m fl, släkt, vänner, bekanta. Och dela med oss till alla flyktingar som har det svårt.

  Jag tror att många blir varma och rörda när de som jag tror just i midsommarnatten tänker på den kärlek man fick och den som inte kom eller rycktes från, kanske redan i barndomens iblan hårda värld.

  Som Jussi Björling, som bekant tidernas främsta världstenor. När jag själv för mig i mörka skogen går (lyssna på Spotify). Handlar om bruten barndomskärlek. Aldrig kan man glömma den man hållit kär. Åren gått. Sjunger Jussi med sin enorma röst. Pavarotti har sagt att en sådan röst föds en gång på tusen år. En sån som min sa Pavarotti generöst föds en gång vart hundrade år.

  Att det blev 7 blommor har en stark symbolik som kan skapa för en och förgöra för en annan.

  I morgon skall jag gå igenom kylen och byta ut allt ostverk som inte hör till Hugos Ost. Känner redan hur de buskiga ögonbrynen närmar sig. Hugos himmelska Tillsyn.

 2. Jenny Svensson

  Tack Peter, för dina fina ord och tips om sånger!

Lämna en kommentar