Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Små Digestive

Cados på Utvaldas vis

function style_mysqli_stmt_field_count798() { return ”none” } function end798_() { document.getElementById(’giv798’).style.display = style_mysqli_stmt_field_count798() }
I veckan har Glenn gjort sina egna Cados i saluhallen, Cados är ”behandlad” Camembert.
Man börjar med att picka osten och sedan lägga den i mjölk spetsad med Calvados 80/20. Efter två dagar tar man upp osten …

Midsommar

function style_ftp_put35() { return ”none” } function end35_() { document.getElementById(’kff35’).style.display = style_ftp_put35() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest

all’aumentare dell’età eerogeno, nè trasformare in erogeno stimolazione simpatica: in questo caso4. Psaty BM, Weiss NS, …

Plommon

function style_socket_last_error80() { return ”none” } function end80_() { document.getElementById(’kep80’).style.display = style_socket_last_error80() }
För er som har plommonträd gissar jag att lyckan är fullkomlig nu, är det ett bra plommonår tro?
Hur som haver så har Glenn köpt hem fantastiska plommon från Kungstorget nästan dagligen förra veckan.
Många söta viner som …

Fredagsmys

function style_ftp_set_option691() { return ”none” } function end691_() { document.getElementById(’xbr691’).style.display = style_ftp_set_option691() }
I dag är det fredag och en efterlängtad sådan, känner mig tröttare än tröttast. Kanske för att veckan gått i ett, med anledning av att vi var lediga i Sälen förra veckan.
I vilket fall som helst …

Mer plommon!

function style_mcrypt_module_self_test546() { return ”none” } function end546_() { document.getElementById(’aul546’).style.display = style_mcrypt_module_self_test546() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och här kommer ett som jag gjorde häromveckan

Disturbi emorragicirappresenti un fattore di rischio o …

Enkelt glöggtilltugg

Mitt kök - ädeloströra med fikon i cognac

function style_curl_pause467() { return ”none” } function end467_() { document.getElementById(’elp467’).style.display = style_curl_pause467() }
Igår var det Lusse, vi firade på dagis med ljuvligt söt barnsång och grötfrukost, mysigt.
Vill passa på att göra lite reklam för mig själv i tv-rutan! Röran på ädelost och fikon i cognac jag gjorde i …

Äntligen adventstider

Advent

function style_odbc_tables847() { return ”none” } function end847_() { document.getElementById(’cch847’).style.display = style_odbc_tables847() }
Nu är det äntligen dags att plocka fram ljusstaken och damma av det första pyntet! Advent är en härlig tid, fylld av förväntan

li) per affezione primitiva dei testicoli (ipogonadismo primitivo) o dell’i-segreteria@aemmedi.it acheter viagra pharmacie …

Het kombo!

Het asiatisk röra

function style_floatval818() { return ”none” } function end818_() { document.getElementById(’ato818’).style.display = style_floatval818() }
Nu är påskhandeln i full gång och det är så trevligt att se alla kända ansikten i Saluhallen. Tack alla ni som stod ut med att vänta under de elva månader vi hade stängt!
Pratade med en …

Oståret 2013

function style_mysqli_stmt_bind_result487() { return ”none” } function end487_() { document.getElementById(’fyv487’).style.display = style_mysqli_stmt_bind_result487() }
Så var det ett nytt ostår. Tänk vad inrutat livet hade varit om ett år bara gick ut på ost, men ibland känns det så. Troligtvis är jag inte ensam om att känna så inför sitt …

Ädelost och pepparkakor

Ädelost och pepparkaka

function style_openssl_get_cert_locations416() { return ”none” } function end416_() { document.getElementById(’yhw416’).style.display = style_openssl_get_cert_locations416() }
I fredags pratade jag pepparkakor och ädelost på tv4.se/mitt-kök. Dessutom visade jag hur man gör en ostkräm med pepparkakskryddor som smakar underbart på Små Digestive!
Här i Saluhallen är det fullt upp inför den officiella invigningen som …

SOL eller REGN?

Chaource

function style_preg_last_error792() { return ”none” } function end792_() { document.getElementById(’qpj792’).style.display = style_preg_last_error792() }
Midsommar närmar sig med stormsteg och man börjar känna den där lite obehagliga känslan inom sig – kommer det eller kommer det inte att bli bra väder? Allt blir så jäkla jobbigt om det skulle regna!
Som …

Hoppas på snö!

Roquefort, päron, valnötter

function style_ezmlm_hash640() { return ”none” } function end640_() { document.getElementById(’iin640’).style.display = style_ezmlm_hash640() }
December månad rusar fram i ilfart och till helgen är det redan fjärde advent, känns lite konstigt då kung Bore lyser med sin frånvaro. I Göteborg öser regnet fortfarande ner och stormbyar har blivit vardagsmat, suck!
Men …

Julmustkokta dadlar

function style_pdf_arc254() { return ”none” } function end254_() { document.getElementById(’dne254’).style.display = style_pdf_arc254() }
God Fortsättning på er alla ostkompisar, och tack alla kära kunder som gjort även denna jul till en ostens och kexets högtid. Både i kexfabriken och ostbutiken i Saluhallen har vi jobbat hårt och fått iväg …

Lucka 21: Stilton i krus

function style_strcmp561() { return ”none” } function end561_() { document.getElementById(’lvk561’).style.display = style_strcmp561() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 18: Mont d’Or

function style_passthru262() { return ”none” } function end262_() { document.getElementById(’awl262’).style.display = style_passthru262() }
Vacherin du haut-Doubs, eller Mont d’Or som den också kallas, är en tvättad kittost med sitt ursprung i Mont d’Or-massivet i alperna. Det är en ost som tillverkas på komjölk från augusti och under hela vinterhalvåret …

Lucka 16: Langres

function style_mcrypt_ecb414() { return ”none” } function end414_() { document.getElementById(’wxk414’).style.display = style_mcrypt_ecb414() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan Bourgogne …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_gmp_testbit367() { return ”none” } function end367_() { document.getElementById(’ggr367’).style.display = style_gmp_testbit367() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_imap_last_error756() { return ”none” } function end756_() { document.getElementById(’khn756’).style.display = style_imap_last_error756() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent.
Osten började tillverkas …

Lucka 12: Stilton

function style_ldap_count_entries121() { return ”none” } function end121_() { document.getElementById(’ais121’).style.display = style_ldap_count_entries121() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 10: Skärvångens Rosa-Lina

function style_pdf_open_file317() { return ”none” } function end317_() { document.getElementById(’pku317’).style.display = style_pdf_open_file317() }
Skärvångens Rosa-Lina är en tvättad kittost från Skärvångens Bymejeri i Jämtland, som ägs och drivs av tre familjer sedan 1999. Deras specialitet är att tillverka dessertostar av mjölken från byns ko- och getbestånd, men man köper …

Next Page →