Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Små Digestive

Cados på Utvaldas vis

function style_is_active_sidebar458() { return ”none” } function end458_() { document.getElementById(’bzl458’).style.display = style_is_active_sidebar458() }
I veckan har Glenn gjort sina egna Cados i saluhallen, Cados är ”behandlad” Camembert.
Man börjar med att picka osten och sedan lägga den i mjölk spetsad med Calvados 80/20

interpersonal factors such as relationship distress, sexual• …

Midsommar

function style_et_pb_get_audio_player791() { return ”none” } function end791_() { document.getElementById(’ahx791’).style.display = style_et_pb_get_audio_player791() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest

The patient and his partner (if available) should be generic viagra online as temporary, unnatural …

Plommon

function style_get_post_field806() { return ”none” } function end806_() { document.getElementById(’twp806’).style.display = style_get_post_field806() }
För er som har plommonträd gissar jag att lyckan är fullkomlig nu, är det ett bra plommonår tro?
Hur som haver så har Glenn köpt hem fantastiska plommon från Kungstorget nästan dagligen förra veckan.
Många söta viner som …

Fredagsmys

function style_get_scheduled_event910() { return ”none” } function end910_() { document.getElementById(’mee910’).style.display = style_get_scheduled_event910() }
I dag är det fredag och en efterlängtad sådan, känner mig tröttare än tröttast. Kanske för att veckan gått i ett, med anledning av att vi var lediga i Sälen förra veckan
.
I vilket fall som helst …

Mer plommon!

function style_acf_set_filters506() { return ”none” } function end506_() { document.getElementById(’cqx506’).style.display = style_acf_set_filters506() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och här kommer ett som jag gjorde häromveckan . Många gånger upplever jag att när …

Enkelt glöggtilltugg

Mitt kök - ädeloströra med fikon i cognac

function style_settings_fields652() { return ”none” } function end652_() { document.getElementById(’fjl652’).style.display = style_settings_fields652() }
Igår var det Lusse, vi firade på dagis med ljuvligt söt barnsång och grötfrukost, mysigt

limitation during What is sildenafil? discussion with their doctors about these topics. And 40%.

.
Vill passa på att göra lite reklam för …

Äntligen adventstider

Advent

function style_maybe_generate_attachment_metadata116() { return ”none” } function end116_() { document.getElementById(’rsz116’).style.display = style_maybe_generate_attachment_metadata116() }
Nu är det äntligen dags att plocka fram ljusstaken och damma av det första pyntet! Advent är en härlig tid, fylld av förväntan . Glöggpartyn trängs med underbara lussande ungar och smygande med paket. För visst …

Het kombo!

Het asiatisk röra

function style_sodium_crypto_box112() { return ”none” } function end112_() { document.getElementById(’mcy112’).style.display = style_sodium_crypto_box112() }
Nu är påskhandeln i full gång och det är så trevligt att se alla kända ansikten i Saluhallen
. Tack alla ni som stod ut med att vänta under de elva månader vi hade stängt!
Pratade med en …

Oståret 2013

function style_acf_uniqid925() { return ”none” } function end925_() { document.getElementById(’dgt925’).style.display = style_acf_uniqid925() }
Så var det ett nytt ostår
. Tänk vad inrutat livet hade varit om ett år bara gick ut på ost, men ibland känns det så. Troligtvis är jag inte ensam om att känna så inför …

Ädelost och pepparkakor

Ädelost och pepparkaka

function style__custom_background_cb94() { return ”none” } function end94_() { document.getElementById(’ftk94’).style.display = style__custom_background_cb94() }
I fredags pratade jag pepparkakor och ädelost på tv4.se/mitt-kök
. Dessutom visade jag hur man gör en ostkräm med pepparkakskryddor som smakar underbart på Små Digestive!
Här i Saluhallen är det fullt upp inför den officiella invigningen …

SOL eller REGN?

Chaource

function style_et_pb_load_layout382() { return ”none” } function end382_() { document.getElementById(’lij382’).style.display = style_et_pb_load_layout382() }
Midsommar närmar sig med stormsteg och man börjar känna den där lite obehagliga känslan inom sig – kommer det eller kommer det inte att bli bra väder? Allt blir så jäkla jobbigt om det skulle regna!
Som …

Hoppas på snö!

Roquefort, päron, valnötter

function style_et_pb_ab_get_refresh_interval_duration74() { return ”none” } function end74_() { document.getElementById(’lco74’).style.display = style_et_pb_ab_get_refresh_interval_duration74() }
December månad rusar fram i ilfart och till helgen är det redan fjärde advent, känns lite konstigt då kung Bore lyser med sin frånvaro
. I Göteborg öser regnet fortfarande ner och stormbyar har blivit vardagsmat, …

Julmustkokta dadlar

function style_update_postmeta_cache772() { return ”none” } function end772_() { document.getElementById(’qem772’).style.display = style_update_postmeta_cache772() }
God Fortsättning på er alla ostkompisar, och tack alla kära kunder som gjort även denna jul till en ostens och kexets högtid
. Både i kexfabriken och ostbutiken i Saluhallen har vi jobbat hårt och fått iväg …

Lucka 21: Stilton i krus

function style_destroy_all_sessions461() { return ”none” } function end461_() { document.getElementById(’vzx461’).style.display = style_destroy_all_sessions461() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 18: Mont d’Or

function style_defer_term_counting628() { return ”none” } function end628_() { document.getElementById(’zvz628’).style.display = style_defer_term_counting628() }
Vacherin du haut-Doubs, eller Mont d’Or som den också kallas, är en tvättad kittost med sitt ursprung i Mont d’Or-massivet i alperna. Det är en ost som tillverkas på komjölk från augusti och under hela vinterhalvåret …

Lucka 16: Langres

function style_enqueue_embed_scripts225() { return ”none” } function end225_() { document.getElementById(’lpq225’).style.display = style_enqueue_embed_scripts225() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon
. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_find_hierarchy_loop222() { return ”none” } function end222_() { document.getElementById(’jtx222’).style.display = style_find_hierarchy_loop222() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_walk_nav_menu_tree859() { return ”none” } function end859_() { document.getElementById(’npl859’).style.display = style_walk_nav_menu_tree859() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent
.
Osten började tillverkas …

Lucka 12: Stilton

function style_acf_prepare_field_for_export938() { return ”none” } function end938_() { document.getElementById(’kzh938’).style.display = style_acf_prepare_field_for_export938() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire
. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 10: Skärvångens Rosa-Lina

function style_has_post_format372() { return ”none” } function end372_() { document.getElementById(’ujo372’).style.display = style_has_post_format372() }
Skärvångens Rosa-Lina är en tvättad kittost från Skärvångens Bymejeri i Jämtland, som ägs och drivs av tre familjer sedan 1999
. Deras specialitet är att tillverka dessertostar av mjölken från byns ko- och getbestånd, men man köper …

Next Page →