Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: whisky

Välkomna till Öl- & Whiskymässan!

En liten hälsning från ett soligt men lite blåsigt Göteborg där det säljs och äts ost och kex i mängder på Öl- & Whisky-mässan i Svenska Mässans lokaler. Öppet även i morgon 12 april.
Välkomna!
 
 

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin. Så långt tillbaka som år 1170 finns det antydningar om en ost från byn Cheddar i det västengelska grevskapet Somerset.
Cheddar …