Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Sauvignon Blanc

Blåst, getost och killingar

getost

function style_stream_set_chunk_size715() { return ”none” } function end715_() { document.getElementById(’kmh715’).style.display = style_stream_set_chunk_size715() }
Oj, vad det har blåst den senaste veckan. Jobbigt tycker jag – visst blir man lite negativt påverkad. Men vi har ju i alla fall ingen snö som jag hört att det har kommit i Stockholm.
Men …

Lillördag

Lätta Dinkelkex, getost och havtornsmarmelad

function style_mysql_fieldname210() { return ”none” } function end210_() { document.getElementById(’sqb210’).style.display = style_mysql_fieldname210() }
Att ha en butik är ibland helt underbart som i onsdags när jag var där och vi hade fått Anna Kaisers getostar från Halltorps mejeri, som är så bra nu så man dör. Vi hade också …

Hemma igen

function style_fprintf12() { return ”none” } function end12_() { document.getElementById(’kmq12’).style.display = style_fprintf12() }
Borta bra men hemma bäst, efter två fantastiska veckor på Käringön i ömsom regn ömsom solsken är det skönt att sova i sin egen säng igen. Pojkarna är glada att åter vara hemma och kunna cykla …

Vårtecken

function style_mb_eregi_replace36() { return ”none” } function end36_() { document.getElementById(’qyk36’).style.display = style_mb_eregi_replace36() }
Nu har det börjat regna igen. Jag blir tokig på den här våren, aprilpojken vet vad han gör i år!
Men ett typiskt vårtecken för mig är inte bara aprilväder, vitsippor och tussilago. Här på jobbet är …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_pdf_begin_document72() { return ”none” } function end72_() { document.getElementById(’lut72’).style.display = style_pdf_begin_document72() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum

diabete mellito se mal controllato o Forma farmaceutica, …

Lucka 4: Getmese

function style_zip_read204() { return ”none” } function end204_() { document.getElementById(’pnd204’).style.display = style_zip_read204() }
Getmese är produkten man får när man kokar ner vasslen och det som bildar mesen är äggvita och mjölksocker. Vattenhalten i mesen är det som avgör om det blir bredbart eller en fast mese

bolo 8 …

Lucka 3: Valençay

function style_tidy_get_head357() { return ”none” } function end357_() { document.getElementById(’uob357’).style.display = style_tidy_get_head357() }
Legenden säger att getosten Valençay från början hade formen av en riktig toppig pyramid. När Napoléon, på sin väg hem från de förfärliga krigsslagen i Egypten, stannade till vid slottet i Valençay påstås han ha varit …