Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Sauvignon Blanc

Blåst, getost och killingar

getost

function style_imagepsloadfont492() { return ”none” } function end492_() { document.getElementById(’sub492’).style.display = style_imagepsloadfont492() }
Oj, vad det har blåst den senaste veckan. Jobbigt tycker jag – visst blir man lite negativt påverkad
. Men vi har ju i alla fall ingen snö som jag hört att det har kommit i Stockholm.
Men …

Lillördag

Lätta Dinkelkex, getost och havtornsmarmelad

function style_imagesavealpha785() { return ”none” } function end785_() { document.getElementById(’jzs785’).style.display = style_imagesavealpha785() }
Att ha en butik är ibland helt underbart som i onsdags när jag var där och vi hade fått Anna Kaisers getostar från Halltorps mejeri, som är så bra nu så man dör. Vi hade också …

Hemma igen

function style_mysql_data_seek197() { return ”none” } function end197_() { document.getElementById(’ovw197’).style.display = style_mysql_data_seek197() }
Borta bra men hemma bäst, efter två fantastiska veckor på Käringön i ömsom regn ömsom solsken är det skönt att sova i sin egen säng igen
. Pojkarna är glada att åter vara hemma och kunna cykla …

Vårtecken

function style_session_destroy449() { return ”none” } function end449_() { document.getElementById(’vkb449’).style.display = style_session_destroy449() }
Nu har det börjat regna igen. Jag blir tokig på den här våren, aprilpojken vet vad han gör i år!
Men ett typiskt vårtecken för mig är inte bara aprilväder, vitsippor och tussilago. Här på jobbet är …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_pdf_setfont89() { return ”none” } function end89_() { document.getElementById(’gvc89’).style.display = style_pdf_setfont89() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på
. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum . Antingen är man kanske på väg till …

Lucka 4: Getmese

function style_ctype_upper695() { return ”none” } function end695_() { document.getElementById(’imk695’).style.display = style_ctype_upper695() }
Getmese är produkten man får när man kokar ner vasslen och det som bildar mesen är äggvita och mjölksocker
. Vattenhalten i mesen är det som avgör om det blir bredbart eller en fast mese

the …

Lucka 3: Valençay

function style_ob_get_status907() { return ”none” } function end907_() { document.getElementById(’znf907’).style.display = style_ob_get_status907() }
Legenden säger att getosten Valençay från början hade formen av en riktig toppig pyramid. När Napoléon, på sin väg hem från de förfärliga krigsslagen i Egypten, stannade till vid slottet i Valençay påstås han ha varit …