Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Sauvignon Blanc

Blåst, getost och killingar

getost

Oj, vad det har blåst den senaste veckan. Jobbigt tycker jag – visst blir man lite negativt påverkad. Men vi har ju i alla fall ingen snö som jag hört att det har kommit i Stockholm.
Men i onsdags var vi glada trots regn och rusk, för då var vi på …

Lillördag

Lätta Dinkelkex, getost och havtornsmarmelad

Att ha en butik är ibland helt underbart som i onsdags när jag var där och vi hade fått Anna Kaisers getostar från Halltorps mejeri, som är så bra nu så man dör. Vi hade också fått lite nya produkter på havtorn, ett företag från Bollebygd, kommer inte ihåg vad …

Hemma igen

Borta bra men hemma bäst, efter två fantastiska veckor på Käringön i ömsom regn ömsom solsken är det skönt att sova i sin egen säng igen. Pojkarna är glada att åter vara hemma och kunna cykla med jämnåriga kompisar, själv myser jag bland mina dahlior som börjat blomma under tiden …

Vårtecken

Nu har det börjat regna igen. Jag blir tokig på den här våren, aprilpojken vet vad han gör i år!
Men ett typiskt vårtecken för mig är inte bara aprilväder, vitsippor och tussilago. Här på jobbet är det getostens återkomst som flaggar för VÅR. Som ni vet så skriver jag ibland …

Att prova ost och kex

Ostprovning

Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum. Antingen är man kanske på väg till något kul eller på väg hem från något givande, idag har jag till exempel träffat …

Lucka 4: Getmese

Getmese är produkten man får när man kokar ner vasslen och det som bildar mesen är äggvita och mjölksocker. Vattenhalten i mesen är det som avgör om det blir bredbart eller en fast mese. Mese är ett väldigt nyttigt pålägg på kex, och det är även väldigt gott att smaksätta …

Lucka 3: Valençay

Legenden säger att getosten Valençay från början hade formen av en riktig toppig pyramid. När Napoléon, på sin väg hem från de förfärliga krigsslagen i Egypten, stannade till vid slottet i Valençay påstås han ha varit så less vid åsynen av ännu en pyramid att han tog sin värja och …