Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Gorgonzola

Klassiker i påsk!

Usch vad jag slarvar med mitt bloggande men det har helt enkelt varit lite mycket på det sistone…
Vi öppnar en ny butik i början på maj och det tar ju så klart en hel del tid från mig, men jag klagar inte för det är hur roligt som helst. Den …

Ost- och kexprovning

Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.
Vi provade alla Utvaldakexen och sex ostklassiker – Brillat Savarin, Gruyère, Camembert, Selles-sur-Cher, Langres och Gorgonzola. Till detta serverade jag …

Signalkräftor, insjökräftor eller havskräftor?

Kräftkalas

Sitter på tåget på väg hem från fem jättefina dagar på östkusten. Vilket väder vi njutit de sista dagarna, du som ger oss det, stort tack!
Redan när jag körde från Göteborg i fredags njöt jag av det vackra vädret och vår fina natur, sträckan mellan Jönköping och Gränna är helt …

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar.
Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att ströva runt i affären utan att ha bråttom är något jag verkligen tycker är vardagslyx.
I …

Sommar sommar sommar!!!

Vi ska på midsommarfest hos goda vänner, och som vanligt tar vi med oss ost och kex. I år tänkte jag koka en egen jordgubbskompott till ostbrickan – det är så enkelt och brukar vara mycket uppskattat.