Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: snaps

Midsommarsnittar

Nu är det äntligen dags att äta sill igen! Det är bara för bra för att vara sant att var svensk ibland, i alla fall om man gillar sill, för nu skall det firas  och självklart gör vi det med sill.
Här kommer ett tips på hur man kan göra om …

Kedjereaktion i påsktid

Idag väckte Rasmus mig med att berätta att ”det är morgon nu mamma och det är massor av dimma”. Min första tanke var ”å vad skönt, för bakom dimman kommer säkert solen titta fram snart” och det gjorde den. Meteorologerna lovar solsken till påsk och för oss som ska till …

Midsommardrinken ”Glenn”

Midsommardrinken Glenn

Glenns midsommardrink från dagens Mitt Kök!
Fläder Dry Martini
2 delar Hallands fläder
2 delar Martini Bianco
1 del torr vermouth
Rör med is och servera i cocktailglas med en jordgubbe istället för en oliv.
P.S. Det är Glenns recept, inte Tommys, men vad gör man inte för en stjärnkock!
Glad midsommar från ett semstersuget ostlager!

Potkäs på teve

Potkäs

Det har verkligen varit full rulle i Saluhallen sen vi öppnade ostbutiken igen, jätteroligt! Det är så kul att träffa alla gamla och nya kunder.
För ett tag sen skrev jag ju om hur man gör en potkäs, som är ett bra sätt att ta vara på gamla ostskalkar. I dagens Mitt …

Äntligen kräftskiva

Nu är det dags för kräftor! Antingen den illröda insjökräftan eller havskräftan. Jag väljer att inte ta någons parti utan gratulerar dem båda till att vara något av det godaste jag vet! Tillsammans med några vänner åt vi kräftor i lördags kväll och jag tänkte ge er läsare lite idéer …