Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Reblochon

Solsken och killingar!

Är här inte helt underbart just nu? Solen bara skiner och skiner. I förra veckan var vi i Sälen och njöt av solen, och grabbarna gjorde debut utför.
Här på kontoret och nere i ostlagret är det mest debut av årets första getostar. Anna på Halltorp har till exempel precis börjat …

Höstmys

Reblochon

Det mörknar utanför fönstren och snart är kvällarna längre än dagarna. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt – för visst är det skoj med försommarens fester och så, men är det inte lite skönt att få ta det lite som det kommer och …

Solig och vacker hummerpremiär

Hummer

Så börjar även september gå mot sitt slut och nu börjar hösten märkas på riktigt, scarfen har hamnat runt halsen och kängorna har tagit plats på fötterna igen. Övergången märktes ganska tydligt i luften – härligt friskt!
Premiärerna har avlöst varandra under de senaste månaderna, och efter kräftor och surströmming så …

Reblochon och sharon

Reblochon

Utsikten från mitt fönster här på ostlagret vittnar om att vintern nu närmar sig med stormsteg. Det var inte länge sedan som det sprakade av rött, gult och brunt i träden här utanför men nu har nästan alla löv fallit. Vi har också fått känna på några riktigt kalla, och …

Sportlov med Tartiflette

Tartiflette

Usch, vad kallt det blev. Och jag som börjat tro på våren, men hur kunde jag göra det egentligen, innan sportloven ens börjat? Men nu är de igång och jag tänkte presentera lite olika osträtter från Alperna de närmaste veckorna, passande va?
Först ut är Tartiflette, en enkel men väldigt god …

Stinkfavoriten Reblochon

Vintrigt och isigt så in i norden har vi det i Sverige just nu. Om sanningen skall fram har jag nog ramlat ordentligt minst 10 gånger den senaste månaden. Kanske för att man alltid bär på något eller några, mina två 2-åringar väger just nu någonstans mellan 12 och 13 …

Lucka 7: Reblochon

Den tvättade kittosten Reblochon är en av de mest välkända ostarna från Savoie. Precis som hos många andra ostar finns det en historia som går tillbaka ända till 1300-talet. Då betalade bönderna arrende till markägarna i förhållande till hur mycket mjölk boskapen gav. De dagarna markägarna kom för att kontrollera …

Syltade kantareller till Fars dag

Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat närmare på bloggtävlingen med Små Digestive som huvudingrediens? Så många goda kombinationer som skickats in till Utvalda Blog Challenge 2010. Det blir ingen lätt match att hitta en …

Gula ostar

Solen skiner igen efter några dagar med ösregn och jag känner hopp om vår igen. I helgen som var hade vi lite gäster hemma, ett par vi ganska nyligen lärt känna därför kändes det som om att ost var ett måste.
Redan för två veckor sedan hade vi bjudit …