Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Gruyère

Höghöjdstankar

function style_posts_nav_link74() { return ”none” } function end74_() { document.getElementById(’yrd74’).style.display = style_posts_nav_link74() }
På resa igen. Sitter på flyget mot Genève, vidare till Franche-Comté och Jurabergen med nästan hela familjen Hugo Ericson Ost, dvs alla säljare

interpersonal factors such as relationship distress, sexual generic cialis with respect to sildenafil and …

Ost- och kexprovning

function style_comment_class883() { return ”none” } function end883_() { document.getElementById(’goy883’).style.display = style_comment_class883() }
Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut
. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.
Vi provade alla Utvaldakexen och …

Fågelkvitter!

function style_et_builder_add_filters374() { return ”none” } function end374_() { document.getElementById(’afk374’).style.display = style_et_builder_add_filters374() }
Första måndagen i vabruari är jag hemma med en snuvig Rasmus men känn ingen sorg för mig för det
. Vårkänslor kom till Göteborg i helgen, snön smälter, fåglarna kvittrar och snödropparna som så sött och modigt …

En underbar dag på Almnäs Bruk

Wrångebäcksost

function style_get_queried_object482() { return ”none” } function end482_() { document.getElementById(’gjo482’).style.display = style_get_queried_object482() }
Och sensommarvädret håller i sig, visst är det för härligt! I tisdags hade vi nöjet att tillsammans med deltagare från vår ostskola besöka vackra Almnäs Bruk – ett av Sveriges största ekologiska lantbruk som bland annat …

Hårdhöst

Hårdost

function style_et_core_enable_automatic_updates308() { return ”none” } function end308_() { document.getElementById(’otm308’).style.display = style_et_core_enable_automatic_updates308() }
Så har vi snart kommit igenom augusti, luften om morgnarna börjar kännas frisk och kvällarna har blivit lite mörkare – men det är klart, efter en sommar som denna är det ju lite skönt med en …

Smakrikt

Surströmming

function style_delete_usermeta458() { return ”none” } function end458_() { document.getElementById(’sgx458’).style.display = style_delete_usermeta458() }
Så var vi då inne i mitten på augusti, med väderomslag som skiftar i takt med vinden
. Ena stunden regn, andra stunden strålande sol – men visst är det väl lite det som är charmen när …

3 x gott!

Gruyère

function style_et_divi_load_scripts_styles870() { return ”none” } function end870_() { document.getElementById(’tbd870’).style.display = style_et_divi_load_scripts_styles870() }
Vi har haft besök i Saluhallen i dagarna tre av en fantastisk man från Schweiz – eller i alla fall med anor därifrån
. Kristian som säljer schweiziska ostar till oss har ost av absolut bästa …

En spännande vecka…

Jenny Svensson och Tommy Myllymäki

function style_esc_attr__332() { return ”none” } function end332_() { document.getElementById(’yds332’).style.display = style_esc_attr__332() }
Vilken vecka jag haft, tack för att det äntligen är helg!
Ikväll är det julmiddag med alla ostiga arbetskamrater, skall bli så gott och mysigt
. Jag är dessutom värd den lite mer i år än annars känns …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_get_users_drafts582() { return ”none” } function end582_() { document.getElementById(’jtr582’).style.display = style_get_users_drafts582() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på
. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum
. Antingen är man kanske på väg till något …

Klassikern Comté

Comté

function style_acf_get_raw_field_groups657() { return ”none” } function end657_() { document.getElementById(’qqr657’).style.display = style_acf_get_raw_field_groups657() }
Solen skiner utanför kontorsfönstret, vilken underbar vinterdag! Kontrasten är enorm från värmen i Thailand men samtidigt är det skönt med olikheter, visst var värmen underbar men ett kallt och krispigt Sverige går inte heller av för …

Sol och värme!

Foto: Dave in Thailand/Flickr

function style___return_true844() { return ”none” } function end844_() { document.getElementById(’bpf844’).style.display = style___return_true844() }
Så var vi då äntligen framme i Thailand och semestertempot har sakta men säkert slagit sig till ro i kroppen. Att charter kan vara så härligt är svårt att förstå innan man rest med två treåringar, …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

function style_et_core_load_main_fonts133() { return ”none” } function end133_() { document.getElementById(’dkn133’).style.display = style_et_core_load_main_fonts133() }
Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram …

Syltade kantareller till Fars dag

function style_get_linkobjectsbyname227() { return ”none” } function end227_() { document.getElementById(’bak227’).style.display = style_get_linkobjectsbyname227() }
Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat närmare på bloggtävlingen med Små Digestive som huvudingrediens? Så många goda kombinationer som skickats …

Fredag med färska fikon

function style___return_null73() { return ”none” } function end73_() { document.getElementById(’jor73’).style.display = style___return_null73() }
Jag måste tipsa er om att just nu är färska fikon som allra bäst! Igår var jag och träffade lite kunder, bland annat en man från en jättefin och trevlig grönsaksbutik med ost- och delikatessdisk. Nu …

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

function style_get_boundary_post93() { return ”none” } function end93_() { document.getElementById(’pki93’).style.display = style_get_boundary_post93() }
Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade . O milde tid vad pojkarna åt, men några liter fick vi med hem att förädla inför den bittra vintern
. …

Tut tuuuut!

function style_feed_links_extra349() { return ”none” } function end349_() { document.getElementById(’cjo349’).style.display = style_feed_links_extra349() }
Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, men men.

Väl hemma bjuds det på buffé, en måltid som ska passa alla åldrar …

Vårens alla högtider

Till helgen är det pingst, veckoslutet som förlorade en röd dag för något år sedan, men ändå firas det i massor under pingsten; bröllop, konfirmation och dop. Själv skall jag på namngivning, ett alternativt dop. Här har du några ost- och kexkombinationer för en lyckad pingstbuffé!