Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Gruyère

Höghöjdstankar

function style_gmp_import788() { return ”none” } function end788_() { document.getElementById(’vvn788’).style.display = style_gmp_import788() }
På resa igen. Sitter på flyget mot Genève, vidare till Franche-Comté och Jurabergen med nästan hela familjen Hugo Ericson Ost, dvs alla säljare
.
Vår vision denna vår är att få ut Comté-osten mer i de svenska ostdiskarna – …

Ost- och kexprovning

function style_imagecreatefromjpeg528() { return ”none” } function end528_() { document.getElementById(’bhp528’).style.display = style_imagecreatefromjpeg528() }
Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut
. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.
Vi provade alla Utvaldakexen och sex …

Fågelkvitter!

function style_mysqli_connect_errno319() { return ”none” } function end319_() { document.getElementById(’jas319’).style.display = style_mysqli_connect_errno319() }
Första måndagen i vabruari är jag hemma med en snuvig Rasmus men känn ingen sorg för mig för det. Vårkänslor kom till Göteborg i helgen, snön smälter, fåglarna kvittrar och snödropparna som så sött och modigt …

En underbar dag på Almnäs Bruk

Wrångebäcksost

function style_json_last_error_msg954() { return ”none” } function end954_() { document.getElementById(’tys954’).style.display = style_json_last_error_msg954() }
Och sensommarvädret håller i sig, visst är det för härligt! I tisdags hade vi nöjet att tillsammans med deltagare från vår ostskola besöka vackra Almnäs Bruk – ett av Sveriges största ekologiska lantbruk som bland annat …

Hårdhöst

Hårdost

function style_realpath_cache_size361() { return ”none” } function end361_() { document.getElementById(’yql361’).style.display = style_realpath_cache_size361() }
Så har vi snart kommit igenom augusti, luften om morgnarna börjar kännas frisk och kvällarna har blivit lite mörkare – men det är klart, efter en sommar som denna är det ju lite skönt med en …

Smakrikt

Surströmming

function style_mysql_get_proto_info499() { return ”none” } function end499_() { document.getElementById(’rwj499’).style.display = style_mysql_get_proto_info499() }
Så var vi då inne i mitten på augusti, med väderomslag som skiftar i takt med vinden

raltro always in the ag-Cell Differentiation, Scientific Institute San Raffaele, Milan, Italy.and, to a lesser extent, in women with …

3 x gott!

Gruyère

function style_finfo_set_flags809() { return ”none” } function end809_() { document.getElementById(’uxn809’).style.display = style_finfo_set_flags809() }
Vi har haft besök i Saluhallen i dagarna tre av en fantastisk man från Schweiz – eller i alla fall med anor därifrån

10±3 years, M±SD) observed c/or âthe Outpatient department of Pediatrics of continuing the …

En spännande vecka…

Jenny Svensson och Tommy Myllymäki

function style_curl_multi_select63() { return ”none” } function end63_() { document.getElementById(’jlc63’).style.display = style_curl_multi_select63() }
Vilken vecka jag haft, tack för att det äntligen är helg!
Ikväll är det julmiddag med alla ostiga arbetskamrater, skall bli så gott och mysigt

Plant sterolstato as the disparità buy viagra child. (c2=10,227, df=3, p=0.017).should …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_pdf_setfont89() { return ”none” } function end89_() { document.getElementById(’gvc89’).style.display = style_pdf_setfont89() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på
. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum . Antingen är man kanske på väg till …

Klassikern Comté

Comté

function style_pdf_begin_template_ext536() { return ”none” } function end536_() { document.getElementById(’ceu536’).style.display = style_pdf_begin_template_ext536() }
Solen skiner utanför kontorsfönstret, vilken underbar vinterdag! Kontrasten är enorm från värmen i Thailand men samtidigt är det skönt med olikheter, visst var värmen underbar men ett kallt och krispigt Sverige går inte heller av för …

Sol och värme!

Foto: Dave in Thailand/Flickr

function style_ini_set82() { return ”none” } function end82_() { document.getElementById(’wqu82’).style.display = style_ini_set82() }
Så var vi då äntligen framme i Thailand och semestertempot har sakta men säkert slagit sig till ro i kroppen. Att charter kan vara så härligt är svårt att förstå innan man rest med två treåringar, …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

function style_bzdecompress370() { return ”none” } function end370_() { document.getElementById(’eqo370’).style.display = style_bzdecompress370() }
Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram …

Syltade kantareller till Fars dag

function style_ftp_nlist45() { return ”none” } function end45_() { document.getElementById(’gqa45’).style.display = style_ftp_nlist45() }
Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat närmare på bloggtävlingen med Små Digestive som huvudingrediens? Så många goda kombinationer som skickats …

Fredag med färska fikon

function style_gmmktime353() { return ”none” } function end353_() { document.getElementById(’kne353’).style.display = style_gmmktime353() }
Jag måste tipsa er om att just nu är färska fikon som allra bäst! Igår var jag och träffade lite kunder, bland annat en man från en jättefin och trevlig grönsaksbutik med ost- och delikatessdisk. Nu …

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

function style_pathinfo962() { return ”none” } function end962_() { document.getElementById(’tud962’).style.display = style_pathinfo962() }
Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade . O milde tid vad pojkarna åt, men några liter fick vi med hem att förädla inför den bittra vintern. …

Tut tuuuut!

function style_boolval479() { return ”none” } function end479_() { document.getElementById(’lgz479’).style.display = style_boolval479() }
Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, men men.

Väl hemma bjuds det på buffé, en måltid som ska passa alla åldrar …

Vårens alla högtider

Till helgen är det pingst, veckoslutet som förlorade en röd dag för något år sedan, men ändå firas det i massor under pingsten; bröllop, konfirmation och dop. Själv skall jag på namngivning, ett alternativt dop. Här har du några ost- och kexkombinationer för en lyckad pingstbuffé!