Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Bästa krämen på nya kexet!

Kanske är det som att svära i kyrkan att i juletid tala ner pepparkakor men jag måste erkänna att jag fått nog av julens första favorit.

Gissar att ni inte alla testat Utvaldas nyhet än? Fikonkex är precis vad det låter – ett kex med lite fikon i – ett sötare kex som älskar salta ostar.

Behöver jag nämna dem? Gör det ändå; Roquefort, Saint Agur eller varför inte Stilton så här i juletid – blå ostar med tydlig sälta och styrka.

Hörde häromdagen en dam berätta att hon lärt sig blanda ut blåmögelosten med crème fraîche för att lättare applicera osten på kexet Det har jag/vi gjort länge och jag vill framhäva att det inte bara är för konsistensens skull utan också för smakens, syran gör den starka osten godare/fräschare till sötare kex och pepparkakor.

Jag toppade mina Fikonkex med bästa krämen som jag så ofta gör i juletid, med torkade tranbär, både goda och dekorativa. Tranbär är också jättegott i sallad tillsammans med tex getost.

Vill önska er alla en God Jul och lova att spara julens alla ostskalkar, så gör vi en god potkäs tillsammans framöver.

/ Jenny

Lämna en kommentar