Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Parmesan

Hej då 2016!

function style_sodium\crypto_sign_seed_keypair547() { return ”none” } function end547_() { document.getElementById(’cjy547’).style.display = style_sodium\crypto_sign_seed_keypair547() }
Nu börjar det närma sig slutet av ett hektiskt år, 2016 har varit intensivt för mig och mina ostar.
Hur kommer 2017 att bli? Bra, tror jag, men framför allt otroligt spännande… Vi kommer att öppna en …

Kryddad ost till pappa

Potkäs

function style_et_core_page_resource_get_the_id296() { return ”none” } function end296_() { document.getElementById(’gyo296’).style.display = style_et_core_page_resource_get_the_id296() }
Idag är det söndag den 1 april, blivit lurad än?
Vi är på väg upp till pappa för att titta på nyfödda lamm och plocka vitsippor, våren är här på riktigt och det känns så skönt!
Lovade att …

Hotellkalas i Göteborg

Ballerina fylld Cookie

function style_et_builder_ab_initialize_for_post701() { return ”none” } function end701_() { document.getElementById(’tst701’).style.display = style_et_builder_ab_initialize_for_post701() }
Häromdagen var det en stor fest i Göteborg
. En galakväll med röd matta, vackra klänningar och massa smarrig plockmat! Hotell Post invigdes på Drottningtorget precis bredvid centralstationen och vi var där med goda ostar, till …

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

function style__deprecated_file968() { return ”none” } function end968_() { document.getElementById(’zsg968’).style.display = style__deprecated_file968() }
Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar
.
Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att ströva …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

function style_et_core_load_main_fonts133() { return ”none” } function end133_() { document.getElementById(’dkn133’).style.display = style_et_core_load_main_fonts133() }
Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram …

Parmigiano Reggiano ur gömmorna

Parmigiano Reggiano

function style_get_attachment_id3_keys867() { return ”none” } function end867_() { document.getElementById(’sdo867’).style.display = style_get_attachment_id3_keys867() }
Tiden rusar iväg!
Jaha, då har det gått en månad sedan julafton och vardagen börjar bli ett faktum igen. Skönt, ja faktiskt.
Häromdagen lärde jag mig att tiden mellan jul och påsk kallas för oxperioden och förklaringen måste …

Fest på Vrångö

function style_et_fb_get_saved_layouts124() { return ”none” } function end124_() { document.getElementById(’xtx124’).style.display = style_et_fb_get_saved_layouts124() }
Nu har vi kommit hem från Skåne och anlänt en ö i Göteborgs södra skärgård, Vrångö! Min mamma har hus här sedan några år tillbaks och vi har därför möjlighet att få njuta av ett saltstänkt …

Tut tuuuut!

function style_openssl_csr_get_public_key618() { return ”none” } function end618_() { document.getElementById(’any618’).style.display = style_openssl_csr_get_public_key618() }
Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, men men.

Väl hemma bjuds det på buffé, en måltid som ska passa alla åldrar …