Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Parmesan

Hej då 2016!

Nu börjar det närma sig slutet av ett hektiskt år, 2016 har varit intensivt för mig och mina ostar.
Hur kommer 2017 att bli? Bra, tror jag, men framför allt otroligt spännande… Vi kommer att öppna en ny butik den 1 april. En butik som kommer att sälja mer än ost …

Kryddad ost till pappa

Potkäs

Idag är det söndag den 1 april, blivit lurad än?
Vi är på väg upp till pappa för att titta på nyfödda lamm och plocka vitsippor, våren är här på riktigt och det känns så skönt!
Lovade att lägga ut mitt potkäsrecept, pappas födelsedagspresent.
Potkäs
100 g riven västerbottensost
100 g riven Parmigiano Reggiano eller …

Hotellkalas i Göteborg

Ballerina fylld Cookie

Häromdagen var det en stor fest i Göteborg. En galakväll med röd matta, vackra klänningar och massa smarrig plockmat! Hotell Post invigdes på Drottningtorget precis bredvid centralstationen och vi var där med goda ostar, till exempel två hela Parmigiano Reggiano-hjul. Vet ni att en parmesanost väger uppemot 45 kg?
Kvällen blev …

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar.
Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att ströva runt i affären utan att ha bråttom är något jag verkligen tycker är vardagslyx.
I …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram tills osten smält.
Härom eftermiddagen spontangrillade vi hamburgare och några grannar kom över och åt …

Parmigiano Reggiano ur gömmorna

Parmigiano Reggiano

Tiden rusar iväg!
Jaha, då har det gått en månad sedan julafton och vardagen börjar bli ett faktum igen. Skönt, ja faktiskt.
Häromdagen lärde jag mig att tiden mellan jul och påsk kallas för oxperioden och förklaringen måste ju vara den att man får kämpa lite extra nu, många veckor blir det …

Fest på Vrångö

Nu har vi kommit hem från Skåne och anlänt en ö i Göteborgs södra skärgård, Vrångö! Min mamma har hus här sedan några år tillbaks och vi har därför möjlighet att få njuta av ett saltstänkt och förhoppningsvis soligt Vrångö i två veckor framöver. Just nu blåser här storm och …

Tut tuuuut!

Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, men men.

Väl hemma bjuds det på buffé, en måltid som ska passa alla åldrar – allt från mor- och farföräldrar till kusinbarn och grannar.
Ett fantastiskt tillfälle att bjuda …