Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Morbier

På resa i Comté-land

Efter bara ett dygn i Frankrike är jag som vanligt förälskad, Frankrike ligger mig varmt om hjärtat – ostens, brödets och vinets hemland är fantastiskt!
Redan igår när vi kom till hotellet började vi frossa i Comté, en traditionell fondue gjord på osten från trakten, alltså Comté. Vi fick charkuterier och …

Påverås gårdsmejeri

Fredag, äntligen är en hektisk arbetsvecka till ända, en bra vecka med massor av kul.
Veckan började med en kul dag i Saluhallen med massor av framtidssnack tillsammans med Glenn och David.
Tidigt tisdag morgon åkte jag till Stockholm för att dricka tio-kaffe med Doktor Käse, ja han kallar sig faktiskt så …

Älskade vinterostar

Morbier

Just idag har snön smält i Göteborg men jag hoppas och tror på en omgång snö till innan gumman tö får ta över helt. Jag älskar snö och skidåkning, helst i Alperna, och just därför tänker jag ägna de närmaste veckorna åt dessa bergs fantastiska ostar.
Snart stundar sportlovsveckorna och massvis …

Färdigsportat

Morbier

Idag är det sista dagen på sportlovet för många barn i Sverige och för oss i Göteborg var det nu ganska längesedan det var vinterlov. Här på västkusten är det vår i luften och både snödroppar och krokus syns i rabatter i söderläge. Men i alperna är det fortfarande många …

Vinterostar

Foto: David W Hogg/Flickr

Nu är det vinter på riktigt i Göteborg och det känns väl så där, lite sent för första snön. Jag gläds i alla fall med alla pulkasugna barn och nu när snön har kommit är det väl dags att börja prata vinterost.
Le Gruyère, Morbier, Raclette, Comté, Beaufort, Reblochon, Tomme de …

Hälsning från Danmark

Vi är i Danmark nu min familj och jag, vi hyr ett hus med goda vänner på Själlands udde. En helt fantastisk plats för både stora och små. Tre kvällar på raken har vi njutit i solnedgången av goa grillmiddagar med danska öl och trevliga viner, det är inta alls …

Raclette i Umeå

Raclette

Jag har tagit mig upp till ett snöigt Umeå för att kränga lite ost men också för att hälsa på en av mina bästa väninnor som arbetar här sedan snart två år.
Umeå är en trevlig liten stad men folket är något lugnare och mer lågmälda än vad man är van …

Gula ostar

Solen skiner igen efter några dagar med ösregn och jag känner hopp om vår igen. I helgen som var hade vi lite gäster hemma, ett par vi ganska nyligen lärt känna därför kändes det som om att ost var ett måste.
Redan för två veckor sedan hade vi bjudit …