Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Grevé

Klassikern Comté

Comté

Solen skiner utanför kontorsfönstret, vilken underbar vinterdag! Kontrasten är enorm från värmen i Thailand men samtidigt är det skönt med olikheter, visst var värmen underbar men ett kallt och krispigt Sverige går inte heller av för hackor!
Glenn har åkt till Karlstad för att vara med på en vin- och delikatessmässa, …

Röda kräftor och rödost

Prästost

Sitter på mitt kontor på övervåningen av ostlagret och tittar ut över sjön Sävelången och Nääs slott. Tankarna far iväg och jag måste skärpa mig, jag har ju bråttom! Jag är på väg till vår årliga resa till Uppsala. Vi har en kund där som säljer våra hårdostar, alltså extralagrad …

Lucka 6: Stamsjö Grevé

Stamsjö Grevé är en hård ost på komjölk som lagras i antingen 12 eller 18 månader, den finns också i en mellanlagrad variant som blir lite mildare. Men vad är Stamsjö? Stamsjön är en sjö i Lerums kommun där min morfar, Hugo Ericson, hade sin gård och även hade en …

Kanelbullens dag (med ost)

I dag är det ingen vanlig dag för i dag är det kanelbullens egen dag! Kolla in ett görgott kanelbullerecept på www.sarabakar.se – smaskigt med Philadelphia-glaze!
Sicket påhitt, allt skall firas nu för tiden: kanelbullen, ostkakan och Fetaosten har alla egna dagar. Undrar just när Göteborgs Utvalda kex skall få en …