Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Lätta Dinkelkex

Tryffel

function style__mb_substr966() { return ”none” } function end966_() { document.getElementById(’xjs966’).style.display = style__mb_substr966() }
Finns det något som diskuteras så mycket som tryffel? Ja, det finns det ju så klart, och framför allt viktigare saker
. Men att älska eller inte gilla tryffel är ett hett samtalsämne så här års för oss …

Halloween 

function style_ai1wm_chmod532() { return ”none” } function end532_() { document.getElementById(’kax532’).style.display = style_ai1wm_chmod532() }
Nu är det verkligen höst på riktigt; höstlov, Halloween och All Helgona infinner sig samma vecka. Det har pratats om den första snön och jag som fortfarande har utemöblerna framme…
Vi är i Köpenhamn under lovet bland stinkande …

Midsommar

function style_et_pb_get_audio_player791() { return ”none” } function end791_() { document.getElementById(’ahx791’).style.display = style_et_pb_get_audio_player791() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest

The patient and his partner (if available) should be generic viagra online as temporary, unnatural …

Skolavslutning

function style_get_default_comment_status932() { return ”none” } function end932_() { document.getElementById(’wmj932’).style.display = style_get_default_comment_status932() }
Då var det här, sommarlovet, och för mig som brukar ta långledigt över sommaren så är det bara knappt två veckor kvar till min semester, jippi!
Solen har skinit konstant i två veckor i Göteborg så sommarkänslan …

Citrus

function style_remove_all_actions409() { return ”none” } function end409_() { document.getElementById(’kuz409’).style.display = style_remove_all_actions409() }
Nu när solen skiner som aldrig förr, känns det rätt och gott att äta fräscht!
Osten Rove des Garrigues är en färsk getost från Provence
. Det sägs att ostens tydliga smak av citronmeliss och timjan kommer via …

Ostrester till Glenn

function style__get_term_hierarchy583() { return ”none” } function end583_() { document.getElementById(’zhw583’).style.display = style__get_term_hierarchy583() }
Så här gott kan man få det om man heter Glenn och snart kommer titta förbi på kontoret på Nääs Fabriker
.
Cecilia från Sommarhagens gårdsmejeri har varit och visat upp sina stoltheter i dag och nedan ser …

Matprat

function style_http_supports425() { return ”none” } function end425_() { document.getElementById(’stq425’).style.display = style_http_supports425() }
I dag har jag haft en riktigt trevlig dag med vännerna från kexfabriken, eller som det nu förtiden heter, Orkla …
Vi har varit på MATPRAT tillsammans med massa andra duktiga matmänniskor, kännare, journalister, bloggare och en …

Gott nytt år!

function style_et_sanitize_font_style681() { return ”none” } function end681_() { document.getElementById(’ymw681’).style.display = style_et_sanitize_font_style681() }
Jaha, då var år 2015 till ända, ett rätt körigt år för oss, men jag gillar ju bergochdalbanor så det är väl inget att klaga över utan istället blicka framåt
.
Vi har nya nyårsplaner, vi är bortbjudna …

Keep it simple!

function style__post_format_request690() { return ”none” } function end690_() { document.getElementById(’wfj690’).style.display = style__post_format_request690() }
I morgon är det midsommarafton och som tur är ska vi som vanligt till min väninna Stina, vi har varit där hela familjen sedan långt innan pojkarna föddes
. Skönt att känna till dagens upplägg!
För alla er …

Mer plommon!

function style_acf_set_filters506() { return ”none” } function end506_() { document.getElementById(’cqx506’).style.display = style_acf_set_filters506() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och här kommer ett som jag gjorde häromveckan . Många gånger upplever jag att när …

Blåa dagar och vita ostar!

function style_create_nonce339() { return ”none” } function end339_() { document.getElementById(’vzy339’).style.display = style_create_nonce339() }
Påskhelgen närmar sig med stormsteg och vi är nu mitt i stilla veckan, ja så heter nämligen påskveckan också
.  Idag är det vit tisdag och igår var det blå måndag. Vit-tisdagen var sista dagen som man …

Fågelkvitter!

function style_et_builder_add_filters374() { return ”none” } function end374_() { document.getElementById(’afk374’).style.display = style_et_builder_add_filters374() }
Första måndagen i vabruari är jag hemma med en snuvig Rasmus men känn ingen sorg för mig för det
. Vårkänslor kom till Göteborg i helgen, snön smälter, fåglarna kvittrar och snödropparna som så sött och modigt …

Tryffel får avsluta fantastiska 2013!

Tryffelbrie och tryffelpecorino

function style_wpmdb_get_active_plugins523() { return ”none” } function end523_() { document.getElementById(’viy523’).style.display = style_wpmdb_get_active_plugins523() }
Det börjar bli dags att summera året som gått och man kan väl inte annat än säga att det varit ett fantastiskt år – med Saluhallen nyöppnad och kreativiteten på topp!
Jag, Glenn, Charlie och Rasmus kommer …

Lucia

Trou du Cru

function style___ngettext499() { return ”none” } function end499_() { document.getElementById(’eps499’).style.display = style___ngettext499() }
Igår var jag en sväng i Saluhallen mellan lite olika möten jag hade i stan och då passade jag på att ta med mig något hem för att blogga om inför Lucia
. Vad skulle jag välja? …

Årets snackis: Dalaglöggen

Dalaglögg och getost

function style_acf_render_field_wrap684() { return ”none” } function end684_() { document.getElementById(’rjz684’).style.display = style_acf_render_field_wrap684() }
Årets glögg har omgärdats av extra mycket hemlighetsmakeri, därför känns det lite extra spännande att tipsa om goda ostar till denna snackis! Årets glögg från Blossa har inspirerats av klassiska svenska smaker och paketerats i en …

Friterad camembert i Mitt Kök

Friterad camembert i Mitt Kök

function style_weblog_ping599() { return ”none” } function end599_() { document.getElementById(’sgj599’).style.display = style_weblog_ping599() }
Idag var ostarna, kexen och jag på tv i Mitt Kök

29Sample Sexual History Questions sildenafil citrate treatment for ED in patients defined as high risk can.

. Camemberten blev riktigt bra, rekommenderas!
end599_()

Lillördag

Lätta Dinkelkex, getost och havtornsmarmelad

function style_get_audio_extensions763() { return ”none” } function end763_() { document.getElementById(’byh763’).style.display = style_get_audio_extensions763() }
Att ha en butik är ibland helt underbart som i onsdags när jag var där och vi hade fått Anna Kaisers getostar från Halltorps mejeri, som är så bra nu så man dör
. Vi hade också …

Semester

Vattenmelon, lufttorkad skinka och ricotta

function style_et_setup_theme146() { return ”none” } function end146_() { document.getElementById(’uqi146’).style.display = style_et_setup_theme146() }
Sista veckan innan semestern, jag känner mig stressad och helt slut på samma gång – någon som känner igen sig?
Midsommarhelgen flöt på bra och vi klarade oss nästan helt utan regn under fredagen, och nästan får …

Tjejmiddag

Tjejmiddag

function style_acf_json_encode873() { return ”none” } function end873_() { document.getElementById(’qcd873’).style.display = style_acf_json_encode873() }
Veckans rader tillägnar jag en av mina äldsta väninnor
. Johanna och jag har känt varandra sedan 12 års ålder och nästan varje år sedan dess har hon haft tjejmiddagar i samband med sin födelsedag . I …

Vilken värme!

Pont L'Évêque

function et_core_clear_style_cache822() { return ”none” } function end822_() { document.getElementById(’kvs822’).style.display = et_core_clear_style_cache822() }
Försommaren är här, oh vad härlig den är
. Jag förstår verkligen att skomakaren valde tiden mellan hägg och syren som semesterperiod även om den vissa år blir väldigt kort, i år är ett sådant år …

Next Page →