Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Portvin

Plommon

function style_mysqli_get_client_version710() { return ”none” } function end710_() { document.getElementById(’bor710’).style.display = style_mysqli_get_client_version710() }
För er som har plommonträd gissar jag att lyckan är fullkomlig nu, är det ett bra plommonår tro?
Hur som haver så har Glenn köpt hem fantastiska plommon från Kungstorget nästan dagligen förra veckan.
Många söta viner som …

Nu börjar det närma sig jul

function style_pdf_setlinejoin82() { return ”none” } function end82_() { document.getElementById(’osy82’).style.display = style_pdf_setlinejoin82() }
I förra veckan kom alla våra julostar, det är alltid lika spännande och se om alla beställningar klaffar . Som tur var gjorde de det och under veckan är det dags att börja leverera ut alla …

Gott Nytt Ostår!

Langres

function style_socket_recv974() { return ”none” } function end974_() { document.getElementById(’cez974’).style.display = style_socket_recv974() }
Så var denna julledighet över för oss som jobbar med delikatesser, många äro de lyckliga som i år tagit långledigt men för oss i matbranschen är nyårshandeln redan i full gång!
Jag har bara två ostar i …

Skattjakt!

Hushållsost

function style_xml_set_object686() { return ”none” } function end686_() { document.getElementById(’yvi686’).style.display = style_xml_set_object686() }
Häromdagen läste jag om några ostar som hittats efter femtio år, de skulle tydligen auktioneras ut?!
Gammalost kan vara alldeles för stark eller allt som oftast för besk, men också – som en bal på slottet – …

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

function style_atanh478() { return ”none” } function end478_() { document.getElementById(’mng478’).style.display = style_atanh478() }
Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon
. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin . Så långt tillbaka som år …

Lucka 21: Stilton i krus

function style_get_defined_vars645() { return ”none” } function end645_() { document.getElementById(’fsw645’).style.display = style_get_defined_vars645() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 12: Stilton

function style_exif_tagname964() { return ”none” } function end964_() { document.getElementById(’ksh964’).style.display = style_exif_tagname964() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire
. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 5: Fourme d’Ambert

function style_phpinfo47() { return ”none” } function end47_() { document.getElementById(’hlb47’).style.display = style_phpinfo47() }
Blåmögelosten Fourme d’Ambert har en mer än tusenårig historia
. Fourme är namnet på det runda, höga fat på vilken ostmassan hälls upp, Ambert är namnet på en liten stad i regionen Loire-Puy-de-Dôme . Ostens cylindriska form …

Det är inte jul riktigt än…

function style_session_start649() { return ”none” } function end649_() { document.getElementById(’nxl649’).style.display = style_session_start649() }
Igår tog jag mig en dag för mig själv på stan för att uträtta lite ärenden
. Jag hann också med en fika med en kompis som har en butik precis som jag. Min väninna …