Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Portvin

Plommon

function style_get_post_field806() { return ”none” } function end806_() { document.getElementById(’twp806’).style.display = style_get_post_field806() }
För er som har plommonträd gissar jag att lyckan är fullkomlig nu, är det ett bra plommonår tro?
Hur som haver så har Glenn köpt hem fantastiska plommon från Kungstorget nästan dagligen förra veckan.
Många söta viner som …

Nu börjar det närma sig jul

function style__clear_modified_cache_on_transition_comment_status786() { return ”none” } function end786_() { document.getElementById(’odo786’).style.display = style__clear_modified_cache_on_transition_comment_status786() }
I förra veckan kom alla våra julostar, det är alltid lika spännande och se om alla beställningar klaffar . Som tur var gjorde de det och under veckan är det dags att börja leverera ut alla …

Gott Nytt Ostår!

Langres

function style_et_builder_maybe_enable_inline_styles35() { return ”none” } function end35_() { document.getElementById(’ekm35’).style.display = style_et_builder_maybe_enable_inline_styles35() }
Så var denna julledighet över för oss som jobbar med delikatesser, många äro de lyckliga som i år tagit långledigt men för oss i matbranschen är nyårshandeln redan i full gång!
Jag har bara två ostar i …

Skattjakt!

Hushållsost

function style_convert_invalid_entities180() { return ”none” } function end180_() { document.getElementById(’nld180’).style.display = style_convert_invalid_entities180() }
Häromdagen läste jag om några ostar som hittats efter femtio år, de skulle tydligen auktioneras ut?!
Gammalost kan vara alldeles för stark eller allt som oftast för besk, men också – som en bal på slottet – …

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

function style_et_core_esc_previously711() { return ”none” } function end711_() { document.getElementById(’mps711’).style.display = style_et_core_esc_previously711() }
Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon
. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin . Så långt tillbaka som år …

Lucka 21: Stilton i krus

function style_destroy_all_sessions461() { return ”none” } function end461_() { document.getElementById(’vzx461’).style.display = style_destroy_all_sessions461() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 12: Stilton

function style_acf_prepare_field_for_export938() { return ”none” } function end938_() { document.getElementById(’kzh938’).style.display = style_acf_prepare_field_for_export938() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire
. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 5: Fourme d’Ambert

function style_acf_get_block_type_default_attributes160() { return ”none” } function end160_() { document.getElementById(’wdk160’).style.display = style_acf_get_block_type_default_attributes160() }
Blåmögelosten Fourme d’Ambert har en mer än tusenårig historia
. Fourme är namnet på det runda, höga fat på vilken ostmassan hälls upp, Ambert är namnet på en liten stad i regionen Loire-Puy-de-Dôme . Ostens cylindriska form …

Det är inte jul riktigt än…

function style_acf_duplicate_field_group755() { return ”none” } function end755_() { document.getElementById(’lag755’).style.display = style_acf_duplicate_field_group755() }
Igår tog jag mig en dag för mig själv på stan för att uträtta lite ärenden
. Jag hann också med en fika med en kompis som har en butik precis som jag. Min väninna …