Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Het topping till pepparkakor!

Nu är det mindre än två veckor kvar till jul och jag har äntligen börjat få lite julkänsla och det trivs jag med för jag gillar julen. Tyvärr, när man jobbar med mat, kombineras den allt som oftast med lite väl mycket stress.

Hur som helst, så har jag inte bloggat ost på evigheter, förlåt :( Inte sedan i höstas då allt handlade om pumpor och jag köpte pumpafrön för att göra något kul med dom till ost.

Här kommer i alla fall tipset funkar fint även till pepparkakor!

Rosta pumpakärnor med flingsalt och chiliflakes, kärnorna ska släppa lite fett men inte bli brända, lyssnar man noga så hör man när dom är klara för dom knäpper så fint.

Häll över osten, förslagsvis Saint Agur, när kärnorna fortfarande är varma för då fastnar dom bättre.

Gott med både styrka och sälta till glöggen och vansinnigt enkelt.

Lycka till / Jenny

Lämna en kommentar