Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Taleggio

Augusti

function style_pdf_shading_pattern731() { return ”none” } function end731_() { document.getElementById(’jgp731’).style.display = style_pdf_shading_pattern731() }
Ny månad, sista sommarmånaden och en av mina favoritmånader, kanske för att jag fyller år den 11/8. Det har börjat mörkna lite igen och man, eller i alla fall jag, känner en myskänsla inombords.
Häromkvällen hade jag …

Härliga höst!

function style_pathinfo427() { return ”none” } function end427_() { document.getElementById(’kwz427’).style.display = style_pathinfo427() }
I morse när jag vaknade, log det en tjock dimma över Sävedalen – ett typiskt hösttecken. Efter dimman kom solen – ja, vad kan jag säga mer än att det har varit en helt fantastisk dag i …

Mer plommon!

function style_curl_error505() { return ”none” } function end505_() { document.getElementById(’xze505’).style.display = style_curl_error505() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och här kommer ett som jag gjorde häromveckan . Många gånger upplever jag att när …

Det blir nog ett grönt nyår!

Fikon och taleggio

function style_bzread807() { return ”none” } function end807_() { document.getElementById(’hio807’).style.display = style_bzread807() }
Regnet öser ner och det blåser stormbyar utanför fönstret. Tyvärr är de enda färgerna man ser grått och grönt. Jo men visst, det är nyår om tre dagar… stämningsfullt, not!
Det är bara att bestämma sig för …

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

function style_xml_parse474() { return ”none” } function end474_() { document.getElementById(’zww474’).style.display = style_xml_parse474() }
Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar .
Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att …

Björnbär- och violkompott

Taleggio

function style_imagecolorclosestalpha968() { return ”none” } function end968_() { document.getElementById(’mjw968’).style.display = style_imagecolorclosestalpha968() }
Oj då, nästan hela min första semestervecka gick åt till att städa och slänga grejer men nu är det slut med det för ikväll kommer min lillebror med sambo för att snacka Italien
. De skall till …

Stilton på endive till nyår

function style_ctype_graph735() { return ”none” } function end735_() { document.getElementById(’eke735’).style.display = style_ctype_graph735() }
Nu är julen nästan slut och man kan börja blicka framåt mot årets festligaste middag eller i alla fall den som har mest prestige runt sig
. Roligt tycker jag, för jag älskar att ha fest och …

Syltade kantareller till Fars dag

function style_ftp_nlist45() { return ”none” } function end45_() { document.getElementById(’gqa45’).style.display = style_ftp_nlist45() }
Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat närmare på bloggtävlingen med Små Digestive som huvudingrediens? Så många goda kombinationer som skickats …