Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Getost

Sol & semester

function style_tinymce_inline_scripts482() { return ”none” } function end482_() { document.getElementById(’gqh482’).style.display = style_tinymce_inline_scripts482() }
Kan man ha det så härligt som vi svenskar har det nu? Svea, du är förlåten för allt regn och rusk!
Läste häromdagen att jordgubbarna börjar ta slut – det är änna natta
. Nu gäller det att …

Citrus

function style_remove_all_actions409() { return ”none” } function end409_() { document.getElementById(’kuz409’).style.display = style_remove_all_actions409() }
Nu när solen skiner som aldrig förr, känns det rätt och gott att äta fräscht!
Osten Rove des Garrigues är en färsk getost från Provence
. Det sägs att ostens tydliga smak av citronmeliss och timjan kommer via …

En vit jul…

function style_et_add_mobile_navigation235() { return ”none” } function end235_() { document.getElementById(’kgy235’).style.display = style_et_add_mobile_navigation235() }
… är väl för mycket att begära kanske? Men man vet aldrig, för vi ska åka till Stockholm och fira jul i år och det är ju ändå lite mer norrut
.
Här hemma i Göteborg känns snön väldigt …

Öl

function style_get_row_layout69() { return ”none” } function end69_() { document.getElementById(’tff69’).style.display = style_get_row_layout69() }
American pale ale, Ipa, Dipa och Stout, vad pratar jag om egentligen? Jo just det, öl som är så otroligt populärt just nu.
Nästa tisdag ska vi ha ett kundevent på jobbet, ost och ölprovning. Därför anordnade …

Skåne

function style_is_registered_sidebar596() { return ”none” } function end596_() { document.getElementById(’fth596’).style.display = style_is_registered_sidebar596() }
I går var jag på en road trip i Skåne, en heldagstur som började kl. 06:30 och avslutades först vid 21:00-tiden.
Mitt mål var bra och trevliga ostbutiker och först ut var Höganäs Saluhall. Vilket ställe – …

Sommarfeeling!

function style_et_pricing_feature532() { return ”none” } function end532_() { document.getElementById(’tex532’).style.display = style_et_pricing_feature532() }
Oh vad solen var härlig i helgen! Vi var därför tvungna att fira igen och vad firar man bäst med?
– Bubblor, kex och getost såklart!
Saint Nicholas är en getost från Provence som vi köper från våra …

Gott till fotbollen!

function style_capital_p_dangit685() { return ”none” } function end685_() { document.getElementById(’tfz685’).style.display = style_capital_p_dangit685() }
Härom kvällen kom några grannar över till oss för att titta på fotboll och jag kände för att fixa till något gott
. Man tager vad man haver, sa Cajsa Warg, och vad jag hade hemma var …

Blåst, getost och killingar

getost

function style_notify_postauthor980() { return ”none” } function end980_() { document.getElementById(’ubz980’).style.display = style_notify_postauthor980() }
Oj, vad det har blåst den senaste veckan. Jobbigt tycker jag – visst blir man lite negativt påverkad
. Men vi har ju i alla fall ingen snö som jag hört att det har kommit i …

Årets snackis: Dalaglöggen

Dalaglögg och getost

function style_acf_render_field_wrap684() { return ”none” } function end684_() { document.getElementById(’rjz684’).style.display = style_acf_render_field_wrap684() }
Årets glögg har omgärdats av extra mycket hemlighetsmakeri, därför känns det lite extra spännande att tipsa om goda ostar till denna snackis! Årets glögg från Blossa har inspirerats av klassiska svenska smaker och paketerats i en …

Lillördag

Lätta Dinkelkex, getost och havtornsmarmelad

function style_get_audio_extensions763() { return ”none” } function end763_() { document.getElementById(’byh763’).style.display = style_get_audio_extensions763() }
Att ha en butik är ibland helt underbart som i onsdags när jag var där och vi hade fått Anna Kaisers getostar från Halltorps mejeri, som är så bra nu så man dör
. Vi hade också …

Plommon!

Plommonkompott

function style_unregister_sidebar_widget157() { return ”none” } function end157_() { document.getElementById(’idq157’).style.display = style_unregister_sidebar_widget157() }
Hösten är här, härom dagen blev det kallt i Göteborg – men vad den är vacker
. I Sävedalen där jag bor har vi sett regnbågen nästan dagligen den senaste veckan, skiftande och magiskt väder!
Området jag …

Getost i vår

function style_mysql_client_encoding811() { return ”none” } function end811_() { document.getElementById(’lwz811’).style.display = style_mysql_client_encoding811() }
Oj, vad tiden springer iväg
. Alldeles för längesedan jag satte mig ner för att blogga lite om mitt ostiga liv
.
Men nu känner jag att jag vill berätta om min gårdag . Det var nämligen dags för …

Potkäs på teve

Potkäs

function style_datefmt_get_error_message451() { return ”none” } function end451_() { document.getElementById(’iqv451’).style.display = style_datefmt_get_error_message451() }
Det har verkligen varit full rulle i Saluhallen sen vi öppnade ostbutiken igen, jätteroligt! Det är så kul att träffa alla gamla och nya kunder
.
För ett tag sen skrev jag ju om hur man gör …

Bästa tillbehören

Tillbehör till ostar

function style_et_divi_customize_preview_js120() { return ”none” } function end120_() { document.getElementById(’uyf120’).style.display = style_et_divi_customize_preview_js120() }
I det senaste tv-inslaget på Mitt Kök tipsar jag om de bästa kexen och andra tillbehör till olika sorters ostar

abuse may require priority management specific to the How long does sildenafil last? • Optional: …

Änglapink

Garrotxa

function style_rest_api_default_filters369() { return ”none” } function end369_() { document.getElementById(’hpo369’).style.display = style_rest_api_default_filters369() }
Hösten är här! Sicken dag vi haft, allt har varit så perfekt
. Från dimman över dalen när jag vaknade i morse till en helt underbar solnedgång över träd i höstens alla färger för några timmar sedan.
Jag …

Ostmässa i Alsace

Getost, Alsace

function style_curl_getinfo954() { return ”none” } function end954_() { document.getElementById(’bsj954’).style.display = style_curl_getinfo954() }
Jag är nyss hemkommen från ett par dagar i Tyskland där jag besökt en ostmässa som en av våra leverantörer anordnade.
Vi lyfte från Landvetter tidigt på söndagsmorgonen och var framme på Frankfurt flygplats vid niotiden. Då …

Citronfeber

Chèvre och citrusmarmelad

function style_embed_defaults193() { return ”none” } function end193_() { document.getElementById(’eku193’).style.display = style_embed_defaults193() }
Idag skiner solen och jag har därför kokat en gul marmelad som tack!
Ingen har väl missat att citrusfrukter är oerhört populära just nu, och då framför allt citroner
. Överallt i matmagasin, kokböcker och inredningstidningar lyser det …

Blanc de blancs

Champagne blanc de blancs

function style_et_pb_get_current_user_role520() { return ”none” } function end520_() { document.getElementById(’tuy520’).style.display = style_et_pb_get_current_user_role520() }
Tisdag eftermiddag, två av fem dagar på jobbet avklarade och snart är det helg igen
. Helgerna är mysiga under hösten . Många av oss har säkert redan hamnat i den trötta vardagen och man vill …

Getost och rabarber

Getost och rabarber

function style_et_tab117() { return ”none” } function end117_() { document.getElementById(’ocf117’).style.display = style_et_tab117() }
I förrgår var det Mors Dag, min tredje, och på grund av att Leila Lindholm inte släppt någon ny bok fick mina söners far tänka om. Leilas fantastiskt trevliga böcker har varit inslagna till mig de …

Lucka 4: Getmese

function style_et_pb_filter_upload_mimes_custom_fonts692() { return ”none” } function end692_() { document.getElementById(’wnz692’).style.display = style_et_pb_filter_upload_mimes_custom_fonts692() }
Getmese är produkten man får när man kokar ner vasslen och det som bildar mesen är äggvita och mjölksocker
. Vattenhalten i mesen är det som avgör om det blir bredbart eller en fast mese
. Mese är …

Next Page →