Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Västerbottensost

Midsommarsnittar

function style_gmp_div_qr348() { return ”none” } function end348_() { document.getElementById(’mtg348’).style.display = style_gmp_div_qr348() }
Nu är det äntligen dags att äta sill igen! Det är bara för bra för att vara sant att var svensk ibland, i alla fall om man gillar sill, för nu skall det firas  och självklart …

Smakrikt

Surströmming

function style_pack580() { return ”none” } function end580_() { document.getElementById(’vgu580’).style.display = style_pack580() }
Så var vi då inne i mitten på augusti, med väderomslag som skiftar i takt med vinden. Ena stunden regn, andra stunden strålande sol – men visst är det väl lite det som är charmen när …

Påskafton!

Räkröra

function style_mysql_fieldlen926() { return ”none” } function end926_() { document.getElementById(’dxx926’).style.display = style_mysql_fieldlen926() }
Finns det något bättre än påsken? Det gör det säkert, men i år är jag väldigt glad i den. Vi är friska men i behov av vila, har härligt väder, lite kallt kanske men men.
Att påskhelgen …

Kryddad ost till pappa

Potkäs

function style_array_uintersect_assoc88() { return ”none” } function end88_() { document.getElementById(’jpc88’).style.display = style_array_uintersect_assoc88() }
Idag är det söndag den 1 april, blivit lurad än?
Vi är på väg upp till pappa för att titta på nyfödda lamm och plocka vitsippor, våren är här på riktigt och det känns så skönt!
Lovade att …

Äntligen kräftskiva

function style_pdf_process_pdi215() { return ”none” } function end215_() { document.getElementById(’lkd215’).style.display = style_pdf_process_pdi215() }
Nu är det dags för kräftor! Antingen den illröda insjökräftan eller havskräftan. Jag väljer att inte ta någons parti utan gratulerar dem båda till att vara något av det godaste jag vet! Tillsammans med några vänner …

Sommar sommar sommar!!!

Vi ska på midsommarfest hos goda vänner, och som vanligt tar vi med oss ost och kex. I år tänkte jag koka en egen jordgubbskompott till ostbrickan – det är så enkelt och brukar vara mycket uppskattat.

Bröllopsyra

function style_openssl_seal968() { return ”none” } function end968_() { document.getElementById(’zff968’).style.display = style_openssl_seal968() }
Om en vecka står hon brud, vår förtjusande kronprinsessa

negative connotations (1) .in Diabetologia.immediatamente dopo). Tre sono deceduti, o hanno sviluppato i sintomi, più tardi ma nellodue 3-4 giorni dopo il ricorso al farmaco. Di 28 …

Påsk!

Snön smälter undan mer och mer för varje dag och här i Göteborg tittar både snödroppar och krokusar upp ur marken. Våren är här, VÅREN ÄR HÄR! Kan man säga det för många gånger?

Nu är det dags för fest!

function style_pdf_utf32_to_utf1631() { return ”none” } function end31_() { document.getElementById(’yaz31’).style.display = style_pdf_utf32_to_utf1631() }
Det är jättekallt ute, så kallt att man kan låta nyårsmaten ligga kvar i bilen och slippa knöka in allt vi handlat i ett redan överfyllt kylskåp. Att bilen kommer stinka gammal ost får …

Sommarfestligheter

Midsommar, vad härligt! Nu kan man sluta vänta på sommaren för nu är den här med allt vad det innebär salta bad, sol, sena grillkvällar och massor av sill såklart. Finns det egentligen något godare än en sillunch utomhus en riktigt fin svensk sommardag?