Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Chardonnay

Klassikern Comté

Comté

function style_error_log920() { return ”none” } function end920_() { document.getElementById(’hbc920’).style.display = style_error_log920() }
Solen skiner utanför kontorsfönstret, vilken underbar vinterdag! Kontrasten är enorm från värmen i Thailand men samtidigt är det skönt med olikheter, visst var värmen underbar men ett kallt och krispigt Sverige går inte heller av för …

Lucka 8: Robiola

function style_get_defined_functions21() { return ”none” } function end21_() { document.getElementById(’awq21’).style.display = style_get_defined_functions21() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och är på ko-, får- och getmjölk. Redan de gamla romarna tillverkade Robiola och det …

Lucka 1: Comté

function style_array_intersect_key768() { return ”none” } function end768_() { document.getElementById(’toe768’).style.display = style_array_intersect_key768() }
Hårdosten Comté tillverkas i mycket stora, runda formar. Höjden är cirka 9–13 cm och en hel ost kan väga 30–35 kg. Tillverkningen av denna ost i Franche-Comté är mer än 1000 år gammal. Osten tillverkas under …