Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Amarone

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar.
Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att ströva runt i affären utan att ha bråttom är något jag verkligen tycker är vardagslyx.
I …

Parmigiano Reggiano ur gömmorna

Parmigiano Reggiano

Tiden rusar iväg!
Jaha, då har det gått en månad sedan julafton och vardagen börjar bli ett faktum igen. Skönt, ja faktiskt.
Häromdagen lärde jag mig att tiden mellan jul och påsk kallas för oxperioden och förklaringen måste ju vara den att man får kämpa lite extra nu, många veckor blir det …

Nu är det dags för fest!

Det är jättekallt ute, så kallt att man kan låta nyårsmaten ligga kvar i bilen och slippa knöka in allt vi handlat i ett redan överfyllt kylskåp. Att bilen kommer stinka gammal ost får man helt enkelt bara le åt. Fest betyder goda ostar och många goda …

Gula ostar

Solen skiner igen efter några dagar med ösregn och jag känner hopp om vår igen. I helgen som var hade vi lite gäster hemma, ett par vi ganska nyligen lärt känna därför kändes det som om att ost var ett måste.
Redan för två veckor sedan hade vi bjudit …