Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Madeira

Lucka 12: Stilton

function style_exif_tagname964() { return ”none” } function end964_() { document.getElementById(’ksh964’).style.display = style_exif_tagname964() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire
. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 5: Fourme d’Ambert

function style_phpinfo47() { return ”none” } function end47_() { document.getElementById(’hlb47’).style.display = style_phpinfo47() }
Blåmögelosten Fourme d’Ambert har en mer än tusenårig historia
. Fourme är namnet på det runda, höga fat på vilken ostmassan hälls upp, Ambert är namnet på en liten stad i regionen Loire-Puy-de-Dôme . Ostens cylindriska form …