Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: färskost

Slutet på värmen!

function style_date_timestamp_set864() { return ”none” } function end864_() { document.getElementById(’zlc864’).style.display = style_date_timestamp_set864() }
Efter två semesterveckor i Kroatien kan jag konstatera att Kroatien inte är något direkt ostland
.
Jag har egentligen bara träffat på två typer av inhemska ostar. Färskosten som den ni ser på fatet ovan och en hårdare typ …

Påskafton!

Räkröra

function style_mime_content_type783() { return ”none” } function end783_() { document.getElementById(’zka783’).style.display = style_mime_content_type783() }
Finns det något bättre än påsken? Det gör det säkert, men i år är jag väldigt glad i den. Vi är friska men i behov av vila, har härligt väder, lite kallt kanske men men.
Att påskhelgen …

Het kombo!

Het asiatisk röra

function style_mysql_fieldlen992() { return ”none” } function end992_() { document.getElementById(’ndk992’).style.display = style_mysql_fieldlen992() }
Nu är påskhandeln i full gång och det är så trevligt att se alla kända ansikten i Saluhallen
. Tack alla ni som stod ut med att vänta under de elva månader vi hade stängt!
Pratade med en …

Favoritröra

Favoritröra på lax

function style_pdf_create_field782() { return ”none” } function end782_() { document.getElementById(’wna782’).style.display = style_pdf_create_field782() }
Ute skiner solen men det är kallt som i januari, vart tog våren vägen? Stackars mina små snödroppar som stelfrusna ledset bugar i rabatten, snacka om att bli blåsta på våren.
Men nu är det påsk och …

Het fotbollsfeber

Chiliost på Vitlök & Basilika

function style_pspell_save_wordlist743() { return ”none” } function end743_() { document.getElementById(’drl743’).style.display = style_pspell_save_wordlist743() }
OK, jag gör väl som alla andra – ägnar lite tid åt fotbollsfesten som börjar idag. Tänk vad mycket media ett fotbolls-EM kan få.
Igår hade jag möte med en av våra franska leverantörer och något säger …

Getost och rabarber

Getost och rabarber

function style_output_reset_rewrite_vars932() { return ”none” } function end932_() { document.getElementById(’zra932’).style.display = style_output_reset_rewrite_vars932() }
I förrgår var det Mors Dag, min tredje, och på grund av att Leila Lindholm inte släppt någon ny bok fick mina söners far tänka om. Leilas fantastiskt trevliga böcker har varit inslagna till mig de …

Lax till påsk

Laxkuber med färskost

function style_error_reporting698() { return ”none” } function end698_() { document.getElementById(’blk698’).style.display = style_error_reporting698() }
Oh vad härligt, solen skiner och det jäser och sprudlar i marken av allt som vill upp . Vädergudarna har äntligen bestämt sig för att svensken skall få vår och det tackar vi för
. Speciellt i …

Födelsedag med pepparkaksbrie!

function style_mysql_error695() { return ”none” } function end695_() { document.getElementById(’tft695’).style.display = style_mysql_error695() }
Idag fyller mina små killar två år och jag har bjudit hem lite släktingar på varm soppa och gott bröd . Men självklart vill jag fira med er kära läsare också och det gör jag genom …

Vendangeur & Små Digestive

Har haft pressevent i Stockholm med anledning av nya Små Digestive Oliv, ett jättegott och bra kex till lite saltare ostar. Testade även att göra lite julgott: Vendangeur, en liten färskostboll som klätts med russin indränkta i rom, mums!

Tilltugg på födelsedagen

function style_svn_propset637() { return ”none” } function end637_() { document.getElementById(’ohq637’).style.display = style_svn_propset637() }
I veckan fyllde jag 35 år, hoppsan vad man har blivit vuxen och vad snabbt det gick!
På min födelsedag blir det alltid väldigt bra bilder, alla ser alltid så lyckliga och snygga ut, varför? Jo jag …