Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: färskost

Slutet på värmen!

Efter två semesterveckor i Kroatien kan jag konstatera att Kroatien inte är något direkt ostland.
Jag har egentligen bara träffat på två typer av inhemska ostar. Färskosten som den ni ser på fatet ovan och en hårdare typ gjord på komjölk. Ingen av dom är dålig men heller inte någon direkt smakupplevelse.
Nej, …

Påskafton!

Räkröra

Finns det något bättre än påsken? Det gör det säkert, men i år är jag väldigt glad i den. Vi är friska men i behov av vila, har härligt väder, lite kallt kanske men men.
Att påskhelgen är så lång gör att man hinner med både vänner och släkt! Många bjudningar …

Het kombo!

Het asiatisk röra

Nu är påskhandeln i full gång och det är så trevligt att se alla kända ansikten i Saluhallen. Tack alla ni som stod ut med att vänta under de elva månader vi hade stängt!
Pratade med en kompis häromdagen (vin-Lena), som varit och ätit på restaurang Vrå i Göteborg och det …

Favoritröra

Favoritröra på lax

Ute skiner solen men det är kallt som i januari, vart tog våren vägen? Stackars mina små snödroppar som stelfrusna ledset bugar i rabatten, snacka om att bli blåsta på våren.
Men nu är det påsk och med den måste våren komma. Om inte, så i alla fall vårkänslorna!
Tänkte tipsa om …

Het fotbollsfeber

Chiliost på Vitlök & Basilika

OK, jag gör väl som alla andra – ägnar lite tid åt fotbollsfesten som börjar idag. Tänk vad mycket media ett fotbolls-EM kan få.
Igår hade jag möte med en av våra franska leverantörer och något säger mig att denna mycket trevliga men patriotiska fransman inte skulle uppskatta mina heta fotbollssnacks.
Holländarna …

Getost och rabarber

Getost och rabarber

I förrgår var det Mors Dag, min tredje, och på grund av att Leila Lindholm inte släppt någon ny bok fick mina söners far tänka om. Leilas fantastiskt trevliga böcker har varit inslagna till mig de senaste två åren. Därför presentades jag istället med fräscha Biothermprodukter, stort tack! Jag fick …

Lax till påsk

Laxkuber med färskost

Oh vad härligt, solen skiner och det jäser och sprudlar i marken av allt som vill upp. Vädergudarna har äntligen bestämt sig för att svensken skall få vår och det tackar vi för. Speciellt i år känns det som om att jag har längtat extra mycket, och redan nu en …

Födelsedag med pepparkaksbrie!

Idag fyller mina små killar två år och jag har bjudit hem lite släktingar på varm soppa och gott bröd. Men självklart vill jag fira med er kära läsare också och det gör jag genom att tipsa om ett gott glöggtillbehör som jag har tänkt att börja vårt födelsedagsfirande med.
Pepparkaksfylld …

Vendangeur & Små Digestive

Har haft pressevent i Stockholm med anledning av nya Små Digestive Oliv, ett jättegott och bra kex till lite saltare ostar. Testade även att göra lite julgott: Vendangeur, en liten färskostboll som klätts med russin indränkta i rom, mums!

Tilltugg på födelsedagen

I veckan fyllde jag 35 år, hoppsan vad man har blivit vuxen och vad snabbt det gick!
På min födelsedag blir det alltid väldigt bra bilder, alla ser alltid så lyckliga och snygga ut, varför? Jo jag fyller år den 11 augusti och det är för väldigt många människor under sista …