Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Brillat Savarin

Tryffel

function style_filesize651() { return ”none” } function end651_() { document.getElementById(’jiw651’).style.display = style_filesize651() }
Finns det något som diskuteras så mycket som tryffel? Ja, det finns det ju så klart, och framför allt viktigare saker. Men att älska eller inte gilla tryffel är ett hett samtalsämne så här års för oss …

Midsommar

function style_session_name904() { return ”none” } function end904_() { document.getElementById(’ygk904’).style.display = style_session_name904() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest .
Vi ska som vanligt fira hos min kompis Stina och just nu ser det ut att …

Gott nytt år!

function style_xmlwriter_start_element_ns411() { return ”none” } function end411_() { document.getElementById(’zfh411’).style.display = style_xmlwriter_start_element_ns411() }
Jaha, då var år 2015 till ända, ett rätt körigt år för oss, men jag gillar ju bergochdalbanor så det är väl inget att klaga över utan istället blicka framåt
.
Vi har nya nyårsplaner, vi är bortbjudna …

Underbart vackra Langres

function style_svn_lock465() { return ”none” } function end465_() { document.getElementById(’hcd465’).style.display = style_svn_lock465() }
Nu står julen inför dörren och vi säljer stilton och cheddarost i Saluhallen så det står härliga till – kul! Men på ostlagret på Nääs har redan nyårsostarna som Langres och Brillat Savarin börjat ramla in .
Jag …

September

function style_end314() { return ”none” } function end314_() { document.getElementById(’ppu314’).style.display = style_end314() }
Jaha, då var sommaren mer eller mindre över för denna gång, tydligen var den inte så blöt som det kändes . Augusti räddade visst situationen ”sommaren 2015” genom att vara extra torr.
Lova mig att utnyttja september, …

Keep it simple!

function style_token_name481() { return ”none” } function end481_() { document.getElementById(’idu481’).style.display = style_token_name481() }
I morgon är det midsommarafton och som tur är ska vi som vanligt till min väninna Stina, vi har varit där hela familjen sedan långt innan pojkarna föddes
. Skönt att känna till dagens upplägg!
För alla er …

Gott Nytt År!

function style_stream_bucket_new695() { return ”none” } function end695_() { document.getElementById(’yho695’).style.display = style_stream_bucket_new695() }
Här kommer en bild som egentligen är en dryg vecka gammal

fibres, viscous, and plant sterols for their ability ipolipidemiz-suffering from diabetes mellitus type 2erectile dysfunction; this prevalence increases by about 10%D. E.: you puÃ2 …

Ost- och kexprovning

function style_imagecreatefromjpeg528() { return ”none” } function end528_() { document.getElementById(’bhp528’).style.display = style_imagecreatefromjpeg528() }
Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut
. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.
Vi provade alla Utvaldakexen och sex …

Blåa dagar och vita ostar!

function style_bcmul712() { return ”none” } function end712_() { document.getElementById(’ori712’).style.display = style_bcmul712() }
Påskhelgen närmar sig med stormsteg och vi är nu mitt i stilla veckan, ja så heter nämligen påskveckan också
.  Idag är det vit tisdag och igår var det blå måndag. Vit-tisdagen var sista dagen som man …

Midsommar

Délice d'Argental

function style_mailparse_msg_get_part_data159() { return ”none” } function end159_() { document.getElementById(’erf159’).style.display = style_mailparse_msg_get_part_data159() }
– Bloggar du?
Det frågade en tjej jag inte träffar så ofta mig häromdagen
. Ja, lite grann tillsammans med mina kexkompisar på Göteborgs Kex, svarade jag .
Men nu när jag tänker efter har jag hållit på ett …

Jordgubbar

Jordgubbar och provningsostar

function style_gmp_div_r836() { return ”none” } function end836_() { document.getElementById(’vaz836’).style.display = style_gmp_div_r836() }
Solen skiner i Göteborg, vi har haft det sommarvarmt i drygt en vecka nu, så härligt! Jag har massor att göra både på jobbet och privat, men allt känns så mycket lättare när det är ljust …

Ost och marmelad

Den Gamle fabrik, konferens

function style_floatval285() { return ”none” } function end285_() { document.getElementById(’jbe285’).style.display = style_floatval285() }
Jag är på Procordias vårkonferens på Stenungsbaden, just nu har jag tagit mig lite tid för mig själv och sitter på mitt rum med havsutsikt och tänker igenom dagen.
Ett av varumärkena hos Procordia är Den Gamle …

SOL eller REGN?

Chaource

function style_mt_getrandmax821() { return ”none” } function end821_() { document.getElementById(’koo821’).style.display = style_mt_getrandmax821() }
Midsommar närmar sig med stormsteg och man börjar känna den där lite obehagliga känslan inom sig – kommer det eller kommer det inte att bli bra väder? Allt blir så jäkla jobbigt om det skulle regna!
Som …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_pdf_setfont89() { return ”none” } function end89_() { document.getElementById(’gvc89’).style.display = style_pdf_setfont89() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på
. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum . Antingen är man kanske på väg till …

Barnsligt gott

Brillat Savarin och ananas

function style_openssl_sign232() { return ”none” } function end232_() { document.getElementById(’dox232’).style.display = style_openssl_sign232() }
I fredags fyllde mina knattar tre år och huset har därför varit fullt av släkt och vänner under helgen, I like!
Hittade på en barnslig kombination till helgens barnkalas som för övrigt också känns helrätt i tiden
. …

Midsommarafton

Brillat Savarin

function style_strripos338() { return ”none” } function end338_() { document.getElementById(’lcr338’).style.display = style_strripos338() }
Jaha, vilket underbart väder vi har, typiskt!
Nu bär det av till Stina och Max om några timmar för årligt midsommarfirande, vi blir tolv vuxna och tolv barn i år
. Vad kul det skall bli!
Måste bara nämna …

Stilton på endive till nyår

function style_ctype_graph735() { return ”none” } function end735_() { document.getElementById(’eke735’).style.display = style_ctype_graph735() }
Nu är julen nästan slut och man kan börja blicka framåt mot årets festligaste middag eller i alla fall den som har mest prestige runt sig
. Roligt tycker jag, för jag älskar att ha fest och …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_localeconv266() { return ”none” } function end266_() { document.getElementById(’ojf266’).style.display = style_localeconv266() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent

bothered by …

Vendangeur & Små Digestive

Har haft pressevent i Stockholm med anledning av nya Små Digestive Oliv, ett jättegott och bra kex till lite saltare ostar. Testade även att göra lite julgott: Vendangeur, en liten färskostboll som klätts med russin indränkta i rom, mums!

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

function style_pathinfo962() { return ”none” } function end962_() { document.getElementById(’tud962’).style.display = style_pathinfo962() }
Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade . O milde tid vad pojkarna åt, men några liter fick vi med hem att förädla inför den bittra vintern. …

Next Page →