Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Solskenet Sivan

Sivans


Idag skiner vårsolen och man kan inte vara något annat än lycklig! Jag började dagen med att lämna killarna på dagis och sedan tog jag en sväng till stallet

. Att rida i solsken utan att det är för varmt i luften är något av det bästa jag vet, inget annat ger mig mer energi

treatment options for ED. It is reasonable to discuss the buy viagra online include the following:.

.

Apropå hästar så var jag ute på landet igår, Lokalproducerat i Väst hade bjudit in till branschrådsdag hos Sivan i Stora Levene strax utanför Vara
. Har ni inte hört talas om eller träffat Sivan så se till att någon gång få göra det, hon finns i sin ostvagn torsdag–lördag på torget i Vara. Sivan är precis som jag femte generationens osthandlare, hon tillverkar ingen ost utan lagrar den på bästa sätt.

Sivan är känd för att hon lagrat sina ostar i familjens garage hemma i Vara. Sedan några år tillbaks lagrar hon och hennes dotter Sofia dock ostarna i ett något större garage i Stora Leverne. Sivan lagrar alla typer av svensk hårdost och ibland har hon ostar som är uppemot fem år, då är de mycket smakrika och passar mer som dessert till kex och marmelad.

Att lagra ost är en konst och man måste ha näsa för vilka ostar som kommer att klara en längre lagring, därför är det viktigt att prova sig fram och hitta ett bra yste som passar till förädling. Sivan har en mycket upparbetad näsa och är extremt noga med vad hon lagrar, det är riktigt kul med en sådan entusiast – det ger mig som är yngre en kick! Sivans ostar finns att köpa i utvalda ostbutiker och på många bra restauranger, gå in på www.sivansost.se och titta under återförsäljare.

Jag blir alltid glad när jag träffat Sivan, detta energiknippe som på bred västgötska med rött läppstift på tänderna berättar de roligaste osthistorier.

Ut och njut av solen, hälsar
Jenny

2 kommentarer till “Solskenet Sivan”

 1. Marius

  Hello
  I saw you at tv.. how can i buy some products from you.?
  I am.from romania…
  Thank you

 2. Eleonor

  How can I order Utwalda products in the USA?
  Thanks, Eleonor

Lämna en kommentar