Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Surdeg med havssalt

Klassiker i påsk!

Usch vad jag slarvar med mitt bloggande men det har helt enkelt varit lite mycket på det sistone…
Vi öppnar en ny butik i början på maj och det tar ju så klart en hel del tid från mig, men jag klagar inte för det är hur roligt som helst. Den …

Halloween 

Nu är det verkligen höst på riktigt; höstlov, Halloween och All Helgona infinner sig samma vecka. Det har pratats om den första snön och jag som fortfarande har utemöblerna framme…
Vi är i Köpenhamn under lovet bland stinkande ostar, wienerbröd med choklad, ny och fin saluhall och ett pumpafyllt mörkt och stämningsfullt …

Midsommar

Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest.
Vi ska som vanligt fira hos min kompis Stina och just nu ser det ut att bli en midsommar med någorlunda bra väder, tjohoo!
Som alltid är vi ansvariga för osten och …

Ostrester till Glenn

Så här gott kan man få det om man heter Glenn och snart kommer titta förbi på kontoret på Nääs Fabriker.
Cecilia från Sommarhagens gårdsmejeri har varit och visat upp sina stoltheter i dag och nedan ser ni några av dom ostarna som vi gillade bäst. Min favorit var Kaxige Kal men …

Härligt med fredag och fest till råga på allt!

I morse öste regnet ner men nu skiner solen igen. Våren 2015 har verkligen svårt att bestämma sig för när värmen skall komma. När skall vi få börja njuta rosévin på riktigt? Jag längtar!
När man är säljare mot premiumbutiker är fredagar en ganska lugn dag för då har våra kunder …

Sommarfeeling!

Oh vad solen var härlig i helgen! Vi var därför tvungna att fira igen och vad firar man bäst med?
– Bubblor, kex och getost såklart!
Saint Nicholas är en getost från Provence som vi köper från våra kompisar i den lilla franska ostbutiken Androuet i Stockholm.
Osten kommer från ett litet kloster …

Solsken och killingar!

Är här inte helt underbart just nu? Solen bara skiner och skiner. I förra veckan var vi i Sälen och njöt av solen, och grabbarna gjorde debut utför.
Här på kontoret och nere i ostlagret är det mest debut av årets första getostar. Anna på Halltorp har till exempel precis börjat …

Gott Nytt År!

Här kommer en bild som egentligen är en dryg vecka gammal. Glenn och jag skålade in julen och en bra julhandel lördagen den 19/12.
Min första kommentar efter jag druckit en klunk champagne och ätit lite Brillat Savarin med vår nya marmelad fikon & balsamico var: ”detta är mer än gott …

Lucia

Idag är det Lucia och det firar vi med att testa årets glögg från Blossa. Innehållet i den lila flaskan ska ha en smak av lavendel. Tyvärr kände varken Glenn, Lena eller jag någon direkt smak eller doft av lavendel, men tur var kanske det – passar glögg och Provence egentligen …

Nu börjar det närma sig jul

I förra veckan kom alla våra julostar, det är alltid lika spännande och se om alla beställningar klaffar. Som tur var gjorde de det och under veckan är det dags att börja leverera ut alla klassiker som hör julen till.
En nyhet för oss är osten på bilden, här har man …

Härliga tider

Tiden springer ifrån mig för tillfället men det är kul, hösten är min absolut mest upptagna årstid och jag älskar det men mitt bloggande hamnar därför efter ibland.
Här kommer i alla fall tre roliga bitar från min vardag, det nya kexet från Utvalda med surdeg och havssalt, en Kvibille ädel …