Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Valençay

Små, söta och levande getostar

function style_register_tick_function907() { return ”none” } function end907_() { document.getElementById(’xqx907’).style.display = style_register_tick_function907() }
Nu är vi hemma från vår resa och här hemma är det nästan lika varmt och gott som i Frankrike. Överallt i trädgårdarna där vi bor blommar syrener och rhododendron för fullt – försommaren är en …

Vårtecken

function style_mb_eregi_replace36() { return ”none” } function end36_() { document.getElementById(’qyk36’).style.display = style_mb_eregi_replace36() }
Nu har det börjat regna igen. Jag blir tokig på den här våren, aprilpojken vet vad han gör i år!
Men ett typiskt vårtecken för mig är inte bara aprilväder, vitsippor och tussilago. Här på jobbet är …

Lucka 3: Valençay

function style_tidy_get_head357() { return ”none” } function end357_() { document.getElementById(’uob357’).style.display = style_tidy_get_head357() }
Legenden säger att getosten Valençay från början hade formen av en riktig toppig pyramid. När Napoléon, på sin väg hem från de förfärliga krigsslagen i Egypten, stannade till vid slottet i Valençay påstås han ha varit …

Blåbärskompott med chèvre och Fina Rågkex

function style_xmlwriter_write_element558() { return ”none” } function end558_() { document.getElementById(’rde558’).style.display = style_xmlwriter_write_element558() }
Idag är det en helt underbar höstdag. Den började kall och blåsig men har allteftersom dagen gått blivit bättre och bättre. Jag bor längst uppe i en backe i Sävedalen, precis utanför Göteborg, och just nu …