Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Valençay

Små, söta och levande getostar

function style_xdiff_file_rabdiff671() { return ”none” } function end671_() { document.getElementById(’akd671’).style.display = style_xdiff_file_rabdiff671() }
Nu är vi hemma från vår resa och här hemma är det nästan lika varmt och gott som i Frankrike. Överallt i trädgårdarna där vi bor blommar syrener och rhododendron för fullt – försommaren är en …

Vårtecken

function style_session_destroy449() { return ”none” } function end449_() { document.getElementById(’vkb449’).style.display = style_session_destroy449() }
Nu har det börjat regna igen. Jag blir tokig på den här våren, aprilpojken vet vad han gör i år!
Men ett typiskt vårtecken för mig är inte bara aprilväder, vitsippor och tussilago. Här på jobbet är …

Lucka 3: Valençay

function style_ob_get_status907() { return ”none” } function end907_() { document.getElementById(’znf907’).style.display = style_ob_get_status907() }
Legenden säger att getosten Valençay från början hade formen av en riktig toppig pyramid. När Napoléon, på sin väg hem från de förfärliga krigsslagen i Egypten, stannade till vid slottet i Valençay påstås han ha varit …

Blåbärskompott med chèvre och Fina Rågkex

function style_ldap_free_result39() { return ”none” } function end39_() { document.getElementById(’xzu39’).style.display = style_ldap_free_result39() }
Idag är det en helt underbar höstdag
. Den började kall och blåsig men har allteftersom dagen gått blivit bättre och bättre. Jag bor längst uppe i en backe i Sävedalen, precis utanför Göteborg, och just nu …