Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Bordeaux

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_imap_fetch_overview514() { return ”none” } function end514_() { document.getElementById(’szn514’).style.display = style_imap_fetch_overview514() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. Cheddarosten kommer från Somerset i sydvästra England.
Om ni någon gång har provat den franska …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_gmp_testbit367() { return ”none” } function end367_() { document.getElementById(’ggr367’).style.display = style_gmp_testbit367() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_fileowner855() { return ”none” } function end855_() { document.getElementById(’bng855’).style.display = style_fileowner855() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta

Pour cette raison il est bien d’avoir le Levitra ou un autre aussi …