Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Bordeaux

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_mysqli_stmt_bind_result400() { return ”none” } function end400_() { document.getElementById(’sev400’).style.display = style_mysqli_stmt_bind_result400() }
function style_imap_fetch_overview514() { return ”none” } function end514_() { document.getElementById(’szn514’).style.display = style_imap_fetch_overview514() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_imagesetpixel176() { return ”none” } function end176_() { document.getElementById(’zbl176’).style.display = style_imagesetpixel176() }
function style_gmp_testbit367() { return ”none” } function end367_() { document.getElementById(’ggr367’).style.display = style_gmp_testbit367() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_mysqli_poll238() { return ”none” } function end238_() { document.getElementById(’wlq238’).style.display = style_mysqli_poll238() }
function style_fileowner855() { return ”none” } function end855_() { document.getElementById(’bng855’).style.display = style_fileowner855() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP …