Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Bordeaux

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_socket_connect701() { return ”none” } function end701_() { document.getElementById(’krl701’).style.display = style_socket_connect701() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. Cheddarosten kommer från Somerset i sydvästra England

OBESITAâ: The prospective study of the MMAS …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_xml_set_default_handler320() { return ”none” } function end320_() { document.getElementById(’njp320’).style.display = style_xml_set_default_handler320() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_mbregex_encoding384() { return ”none” } function end384_() { document.getElementById(’acr384’).style.display = style_mbregex_encoding384() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta . Brie är en gammal och anrik ost som länge avnjutits av franska …