Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Bordeaux

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_remote_retrieve_header988() { return ”none” } function end988_() { document.getElementById(’cyn988’).style.display = style_remote_retrieve_header988() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. Cheddarosten kommer från Somerset i sydvästra England
.
Om ni någon gång har provat den franska …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_find_hierarchy_loop222() { return ”none” } function end222_() { document.getElementById(’jtx222’).style.display = style_find_hierarchy_loop222() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_et_pb_get_layout_type930() { return ”none” } function end930_() { document.getElementById(’vfo930’).style.display = style_et_pb_get_layout_type930() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta . Brie är en gammal och anrik ost som länge avnjutits av franska …