Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Havssaltade kex

Midsommar

function style_simplexml_import_dom968() { return ”none” } function end968_() { document.getElementById(’dtm968’).style.display = style_simplexml_import_dom968() }
function style_ftp_put35() { return ”none” } function end35_() { document.getElementById(’kff35’).style.display = style_ftp_put35() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest

all’aumentare dell’età …

Mer plommon!

function style_preg_last_error104() { return ”none” } function end104_() { document.getElementById(’klv104’).style.display = style_preg_last_error104() }
function style_mcrypt_module_self_test546() { return ”none” } function end546_() { document.getElementById(’aul546’).style.display = style_mcrypt_module_self_test546() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och …

Födelsedagsfirande

function style_imap_gc172() { return ”none” } function end172_() { document.getElementById(’arc172’).style.display = style_imap_gc172() }
function style_pdf_create_field59() { return ”none” } function end59_() { document.getElementById(’gzh59’).style.display = style_pdf_create_field59() }
I går firade vi födelsedag hemma hos oss

problemi che possono turbare la vita di relazione di entram- viagra acheter Cialis Générique …

Snödroppar och god grillröra!

function style_mysql_field_len575() { return ”none” } function end575_() { document.getElementById(’ddb575’).style.display = style_mysql_field_len575() }
function style_xdiff_string_merge3729() { return ”none” } function end729_() { document.getElementById(’pgq729’).style.display = style_xdiff_string_merge3729() }
I dag är det andra mars, vasaloppssöndag och slut på sportlovet för alla skolbarn. I vår del av landet var det längesedan …

Januarisol!

picandou, havsstaltade kex

function style_openssl_private_decrypt608() { return ”none” } function end608_() { document.getElementById(’adx608’).style.display = style_openssl_private_decrypt608() }
function style_array_diff_assoc564() { return ”none” } function end564_() { document.getElementById(’glb564’).style.display = style_array_diff_assoc564() }
Solen skiner i Västsverige idag – så underbart, men tyvärr sitter jag på kontoret och jobbar

va – la qualità di vita …

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken…?!

Montgomery Cheddar

function style_pdf_show_boxed856() { return ”none” } function end856_() { document.getElementById(’xwb856’).style.display = style_pdf_show_boxed856() }
function style_ob_list_handlers140() { return ”none” } function end140_() { document.getElementById(’uko140’).style.display = style_ob_list_handlers140() }
Så var det dags, vi står inför den sista skälvande veckan innan julafton. Sista veckan innan jul brukar för många av oss …

Nyårstips: Charles de Gaulles favoritost

Mimolette

function style_filter_input_array940() { return ”none” } function end940_() { document.getElementById(’fgh940’).style.display = style_filter_input_array940() }
function style_imap_utf8469() { return ”none” } function end469_() { document.getElementById(’yjf469’).style.display = style_imap_utf8469() }
Inför stundande nyårsmiddag så kommer här ett snabbt litet tips till drinken, alltså välkomstchampagnen!
Vi skall ha gäster hemma, så kul och mysigt. …

Emmadagen

function style_mysqli_connect_errno743() { return ”none” } function end743_() { document.getElementById(’qza743’).style.display = style_mysqli_connect_errno743() }
function style_mcrypt_module_get_supported_key_sizes828() { return ”none” } function end828_() { document.getElementById(’btq828’).style.display = style_mcrypt_module_get_supported_key_sizes828() }
Igår var det min lillasysters namnsdag och hon var här på Vrångö och hälsade på oss, nu är det nämligen ö-dags för …

Barnsligt gott

Brillat Savarin och ananas

function style_mysqli_free_result513() { return ”none” } function end513_() { document.getElementById(’ltc513’).style.display = style_mysqli_free_result513() }
function style_socket_clear_error724() { return ”none” } function end724_() { document.getElementById(’lsf724’).style.display = style_socket_clear_error724() }
I fredags fyllde mina knattar tre år och huset har därför varit fullt av släkt och vänner under helgen, I like!
Hittade på …

Midsommarafton

Brillat Savarin

function style_header211() { return ”none” } function end211_() { document.getElementById(’uid211’).style.display = style_header211() }
function style_mysqli_options721() { return ”none” } function end721_() { document.getElementById(’nvl721’).style.display = style_mysqli_options721() }
Jaha, vilket underbart väder vi har, typiskt!
Nu bär det av till Stina och Max om några timmar för årligt midsommarfirande, vi blir …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

function style_utf8_decode316() { return ”none” } function end316_() { document.getElementById(’dgf316’).style.display = style_utf8_decode316() }
function style_gmp_abs648() { return ”none” } function end648_() { document.getElementById(’wlc648’).style.display = style_gmp_abs648() }
Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. …

Lucka 24: Edamer Gestam

function style_mb_output_handler8() { return ”none” } function end8_() { document.getElementById(’kch8’).style.display = style_mb_output_handler8() }
function style_log316() { return ”none” } function end316_() { document.getElementById(’efe316’).style.display = style_log316() }
Den holländska osten Edamer, här av Gestam-typ, tillverkas av pastöriserad komjölk som är skummad eller delvis skummad

the cavernous. also present in …

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_mysqli_stmt_bind_result400() { return ”none” } function end400_() { document.getElementById(’sev400’).style.display = style_mysqli_stmt_bind_result400() }
function style_imap_fetch_overview514() { return ”none” } function end514_() { document.getElementById(’szn514’).style.display = style_imap_fetch_overview514() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. …

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

function style_current691() { return ”none” } function end691_() { document.getElementById(’pbf691’).style.display = style_current691() }
function style_session_write_close493() { return ”none” } function end493_() { document.getElementById(’mrq493’).style.display = style_session_write_close493() }
Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon

and, to a …

Lucka 17: Kvibille Cheddar

function style_mb_regex_encoding19() { return ”none” } function end19_() { document.getElementById(’ylj19’).style.display = style_mb_regex_encoding19() }
function style_imagegd277() { return ”none” } function end77_() { document.getElementById(’jbi77’).style.display = style_imagegd277() }
Den svenska cheddarosten är en hårdost precis som sin engelska namne, men där slutar likheterna. Den svenska cheddarosten tillverkas idag bara av …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_version_compare145() { return ”none” } function end145_() { document.getElementById(’old145’).style.display = style_version_compare145() }
function style_imap_last_error756() { return ”none” } function end756_() { document.getElementById(’khn756’).style.display = style_imap_last_error756() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème

103. Avanzini F, Marelli G, Donzelli W, et al; …

Lucka 11: Pecorino Toscana

function style_headers_sent954() { return ”none” } function end954_() { document.getElementById(’phz954’).style.display = style_headers_sent954() }
function style_xmlwriter_write_pi972() { return ”none” } function end972_() { document.getElementById(’qkt972’).style.display = style_xmlwriter_write_pi972() }
Hårdosten Pecorino Toscana är den enda osten från Toscana som har fått SUB, skyddad ursprungsbeteckning (området omfattar även delar av Umbrien och …

Lucka 8: Robiola

function style_implode270() { return ”none” } function end270_() { document.getElementById(’wjx270’).style.display = style_implode270() }
function style_get_defined_functions21() { return ”none” } function end21_() { document.getElementById(’awq21’).style.display = style_get_defined_functions21() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och …

Lucka 6: Stamsjö Grevé

function style_posix_ctermid786() { return ”none” } function end786_() { document.getElementById(’cwo786’).style.display = style_posix_ctermid786() }
function style_odbc_result760() { return ”none” } function end760_() { document.getElementById(’hwt760’).style.display = style_odbc_result760() }
Stamsjö Grevé är en hård ost på komjölk som lagras i antingen 12 eller 18 månader, den finns också i en mellanlagrad …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_mysqli_poll238() { return ”none” } function end238_() { document.getElementById(’wlq238’).style.display = style_mysqli_poll238() }
function style_fileowner855() { return ”none” } function end855_() { document.getElementById(’bng855’).style.display = style_fileowner855() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP …

Next Page →