Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Havssaltade kex

Midsommar

function style_session_name904() { return ”none” } function end904_() { document.getElementById(’ygk904’).style.display = style_session_name904() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest .
Vi ska som vanligt fira hos min kompis Stina och just nu ser det ut att …

Mer plommon!

function style_curl_error505() { return ”none” } function end505_() { document.getElementById(’xze505’).style.display = style_curl_error505() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och här kommer ett som jag gjorde häromveckan . Många gånger upplever jag att när …

Födelsedagsfirande

function style_gmp_random_bits856() { return ”none” } function end856_() { document.getElementById(’fph856’).style.display = style_gmp_random_bits856() }
I går firade vi födelsedag hemma hos oss

mechanism of action of the drug, can reduce the clearance: in the part of the pathophysiology, the production of oxide ni-° After a stoneâinjection, usually to the …

Snödroppar och god grillröra!

function style_mailparse_msg_get_structure568() { return ”none” } function end568_() { document.getElementById(’stb568’).style.display = style_mailparse_msg_get_structure568() }
I dag är det andra mars, vasaloppssöndag och slut på sportlovet för alla skolbarn. I vår del av landet var det längesedan vi hade snö och överallt ser man snödroppar och krokus. På facebook läste jag …

Januarisol!

picandou, havsstaltade kex

function style_odbc_gettypeinfo367() { return ”none” } function end367_() { document.getElementById(’shg367’).style.display = style_odbc_gettypeinfo367() }
Solen skiner i Västsverige idag – så underbart, men tyvärr sitter jag på kontoret och jobbar . Är glad över att jag sitter i naturnära område – Nääs fabriker är fantastiskt vackert – och jag hann …

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken…?!

Montgomery Cheddar

function style_long2ip361() { return ”none” } function end361_() { document.getElementById(’xng361’).style.display = style_long2ip361() }
Så var det dags, vi står inför den sista skälvande veckan innan julafton. Sista veckan innan jul brukar för många av oss förknippas med långa kvällar som gränsar in på natten, mycket är det som ska …

Nyårstips: Charles de Gaulles favoritost

Mimolette

function style_openssl_pkcs12_export816() { return ”none” } function end816_() { document.getElementById(’xrl816’).style.display = style_openssl_pkcs12_export816() }
Inför stundande nyårsmiddag så kommer här ett snabbt litet tips till drinken, alltså välkomstchampagnen!
Vi skall ha gäster hemma, så kul och mysigt. Årets absolut roligaste middag att få stå värd för!
Utvaldas Havssaltade Kex är goda som …

Emmadagen

function style_set_magic_quotes_runtime919() { return ”none” } function end919_() { document.getElementById(’uqw919’).style.display = style_set_magic_quotes_runtime919() }
Igår var det min lillasysters namnsdag och hon var här på Vrångö och hälsade på oss, nu är det nämligen ö-dags för oss igen . Men denna gången på en ö utan cykelförbud, bra tycker Charlie …

Barnsligt gott

Brillat Savarin och ananas

function style_openssl_sign232() { return ”none” } function end232_() { document.getElementById(’dox232’).style.display = style_openssl_sign232() }
I fredags fyllde mina knattar tre år och huset har därför varit fullt av släkt och vänner under helgen, I like!
Hittade på en barnslig kombination till helgens barnkalas som för övrigt också känns helrätt i tiden
. …

Midsommarafton

Brillat Savarin

function style_strripos338() { return ”none” } function end338_() { document.getElementById(’lcr338’).style.display = style_strripos338() }
Jaha, vilket underbart väder vi har, typiskt!
Nu bär det av till Stina och Max om några timmar för årligt midsommarfirande, vi blir tolv vuxna och tolv barn i år
. Vad kul det skall bli!
Måste bara nämna …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

function style_bzdecompress370() { return ”none” } function end370_() { document.getElementById(’eqo370’).style.display = style_bzdecompress370() }
Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram …

Lucka 24: Edamer Gestam

function style_svn_fs_make_file336() { return ”none” } function end336_() { document.getElementById(’ijn336’).style.display = style_svn_fs_make_file336() }
Den holländska osten Edamer, här av Gestam-typ, tillverkas av pastöriserad komjölk som är skummad eller delvis skummad
. I och med att fetthalten blir reducerad när man skummar mjölken så upplevs Edamer som lite torrare än Gouda …

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_socket_connect701() { return ”none” } function end701_() { document.getElementById(’krl701’).style.display = style_socket_connect701() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. Cheddarosten kommer från Somerset i sydvästra England

OBESITAâ: The prospective study of the MMAS …

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

function style_atanh478() { return ”none” } function end478_() { document.getElementById(’mng478’).style.display = style_atanh478() }
Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon
. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin . Så långt tillbaka som år …

Lucka 17: Kvibille Cheddar

function style_mysqli_get_client_info409() { return ”none” } function end409_() { document.getElementById(’pmi409’).style.display = style_mysqli_get_client_info409() }
Den svenska cheddarosten är en hårdost precis som sin engelska namne, men där slutar likheterna. Den svenska cheddarosten tillverkas idag bara av Kvibille Mejeri och görs enligt ett unikt recept från 1928 på ett hantverksmässigt sätt. …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_localeconv266() { return ”none” } function end266_() { document.getElementById(’ojf266’).style.display = style_localeconv266() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent

bothered by …

Lucka 11: Pecorino Toscana

function style_strtotime595() { return ”none” } function end595_() { document.getElementById(’tgn595’).style.display = style_strtotime595() }
Hårdosten Pecorino Toscana är den enda osten från Toscana som har fått SUB, skyddad ursprungsbeteckning (området omfattar även delar av Umbrien och Lazio). Namnet Pecorino är ganska nytt. Fram till slutet av andra världskriget hade alla …

Lucka 8: Robiola

function style_popen145() { return ”none” } function end145_() { document.getElementById(’obg145’).style.display = style_popen145() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och är på ko-, får- och getmjölk. Redan de gamla romarna tillverkade Robiola och det …

Lucka 6: Stamsjö Grevé

function style_mb_stristr612() { return ”none” } function end612_() { document.getElementById(’uwo612’).style.display = style_mb_stristr612() }
Stamsjö Grevé är en hård ost på komjölk som lagras i antingen 12 eller 18 månader, den finns också i en mellanlagrad variant som blir lite mildare . Men vad är Stamsjö? Stamsjön är en sjö …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_mbregex_encoding384() { return ”none” } function end384_() { document.getElementById(’acr384’).style.display = style_mbregex_encoding384() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta . Brie är en gammal och anrik ost som länge avnjutits av franska …

Next Page →