Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Havssaltade kex

Midsommar

function style_et_pb_get_audio_player791() { return ”none” } function end791_() { document.getElementById(’ahx791’).style.display = style_et_pb_get_audio_player791() }
Nu är det äntligen dags att förklara den riktiga sommaren här, i dag är det midsommarafton och tid till fest

The patient and his partner (if available) should be generic viagra online as temporary, unnatural …

Mer plommon!

function style_acf_set_filters506() { return ”none” } function end506_() { document.getElementById(’cqx506’).style.display = style_acf_set_filters506() }
Solen bara skiner och skiner och jag bara njuter och njuter – vilken höst!
Jag lovade er ytterligare ett recept med plommon och här kommer ett som jag gjorde häromveckan . Många gånger upplever jag att när …

Födelsedagsfirande

function style_get_attached_media295() { return ”none” } function end295_() { document.getElementById(’ygd295’).style.display = style_get_attached_media295() }
I går firade vi födelsedag hemma hos oss
. Glenn fyllde år och hans familj var här och grillade
. Jag fick snabbt ihop en liten munsbit av vad jag hade hemma innan maten. Alltid gott att ha …

Snödroppar och god grillröra!

function style_et_core_initialize_component_group385() { return ”none” } function end385_() { document.getElementById(’kmq385’).style.display = style_et_core_initialize_component_group385() }
I dag är det andra mars, vasaloppssöndag och slut på sportlovet för alla skolbarn. I vår del av landet var det längesedan vi hade snö och överallt ser man snödroppar och krokus. På facebook läste jag …

Januarisol!

picandou, havsstaltade kex

function style_et_pb_admin_excluded_shortcodes917() { return ”none” } function end917_() { document.getElementById(’jes917’).style.display = style_et_pb_admin_excluded_shortcodes917() }
Solen skiner i Västsverige idag – så underbart, men tyvärr sitter jag på kontoret och jobbar . Är glad över att jag sitter i naturnära område – Nääs fabriker är fantastiskt vackert – och jag hann …

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken…?!

Montgomery Cheddar

function style_et_divi_divider_style_choices46() { return ”none” } function end46_() { document.getElementById(’xcj46’).style.display = style_et_divi_divider_style_choices46() }
Så var det dags, vi står inför den sista skälvande veckan innan julafton
. Sista veckan innan jul brukar för många av oss förknippas med långa kvällar som gränsar in på natten, mycket är det som ska …

Nyårstips: Charles de Gaulles favoritost

Mimolette

function style_unregister_default_headers711() { return ”none” } function end711_() { document.getElementById(’sdh711’).style.display = style_unregister_default_headers711() }
Inför stundande nyårsmiddag så kommer här ett snabbt litet tips till drinken, alltså välkomstchampagnen!
Vi skall ha gäster hemma, så kul och mysigt

Smokingtherapy or marital therapy) for individuals or couples generic cialis.

. Årets absolut roligaste middag …

Emmadagen

function style_update_term_count_now401() { return ”none” } function end401_() { document.getElementById(’fgu401’).style.display = style_update_term_count_now401() }
Igår var det min lillasysters namnsdag och hon var här på Vrångö och hälsade på oss, nu är det nämligen ö-dags för oss igen . Men denna gången på en ö utan cykelförbud, bra tycker Charlie …

Barnsligt gott

Brillat Savarin och ananas

function style_ai1wm_deactivate_sitewide_plugins413() { return ”none” } function end413_() { document.getElementById(’vxt413’).style.display = style_ai1wm_deactivate_sitewide_plugins413() }
I fredags fyllde mina knattar tre år och huset har därför varit fullt av släkt och vänner under helgen, I like!
Hittade på en barnslig kombination till helgens barnkalas som för övrigt också känns helrätt i tiden …

Midsommarafton

Brillat Savarin

function style_httpsrdrctn_start_buffer210() { return ”none” } function end210_() { document.getElementById(’uvn210’).style.display = style_httpsrdrctn_start_buffer210() }
Jaha, vilket underbart väder vi har, typiskt!
Nu bär det av till Stina och Max om några timmar för årligt midsommarfirande, vi blir tolv vuxna och tolv barn i år
. Vad kul det skall bli!
Måste bara nämna …

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

function style_et_core_load_main_fonts133() { return ”none” } function end133_() { document.getElementById(’dkn133’).style.display = style_et_core_load_main_fonts133() }
Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram …

Lucka 24: Edamer Gestam

function style_sodium_crypto_sign_keypair_from_secretkey_and_publickey641() { return ”none” } function end641_() { document.getElementById(’fjf641’).style.display = style_sodium_crypto_sign_keypair_from_secretkey_and_publickey641() }
Den holländska osten Edamer, här av Gestam-typ, tillverkas av pastöriserad komjölk som är skummad eller delvis skummad
. I och med att fetthalten blir reducerad när man skummar mjölken så upplevs Edamer som lite torrare än Gouda …

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_remote_retrieve_header988() { return ”none” } function end988_() { document.getElementById(’cyn988’).style.display = style_remote_retrieve_header988() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. Cheddarosten kommer från Somerset i sydvästra England
.
Om ni någon gång har provat den franska …

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

function style_et_core_esc_previously711() { return ”none” } function end711_() { document.getElementById(’mps711’).style.display = style_et_core_esc_previously711() }
Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon
. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin . Så långt tillbaka som år …

Lucka 17: Kvibille Cheddar

function style_et_core_is_saving_builder_modules_cache577() { return ”none” } function end577_() { document.getElementById(’yjs577’).style.display = style_et_core_is_saving_builder_modules_cache577() }
Den svenska cheddarosten är en hårdost precis som sin engelska namne, men där slutar likheterna. Den svenska cheddarosten tillverkas idag bara av Kvibille Mejeri och görs enligt ett unikt recept från 1928 på ett hantverksmässigt sätt. …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_walk_nav_menu_tree859() { return ”none” } function end859_() { document.getElementById(’npl859’).style.display = style_walk_nav_menu_tree859() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent
.
Osten började tillverkas …

Lucka 11: Pecorino Toscana

function style_sodium_crypto_sign_keypair639() { return ”none” } function end639_() { document.getElementById(’xgb639’).style.display = style_sodium_crypto_sign_keypair639() }
Hårdosten Pecorino Toscana är den enda osten från Toscana som har fått SUB, skyddad ursprungsbeteckning (området omfattar även delar av Umbrien och Lazio)

the time) Most times viagra vs cialis these measures cannot substitute for the …

Lucka 8: Robiola

function style_customize_url21() { return ”none” } function end21_() { document.getElementById(’biz21’).style.display = style_customize_url21() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet
. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och är på ko-, får- och getmjölk. Redan de gamla romarna tillverkade Robiola och det …

Lucka 6: Stamsjö Grevé

function style_get_comments_pagenum_link572() { return ”none” } function end572_() { document.getElementById(’iue572’).style.display = style_get_comments_pagenum_link572() }
Stamsjö Grevé är en hård ost på komjölk som lagras i antingen 12 eller 18 månader, den finns också i en mellanlagrad variant som blir lite mildare . Men vad är Stamsjö? Stamsjön är en sjö …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_et_pb_get_layout_type930() { return ”none” } function end930_() { document.getElementById(’vfo930’).style.display = style_et_pb_get_layout_type930() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta . Brie är en gammal och anrik ost som länge avnjutits av franska …

Next Page →