Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: rött vin

Klassiker i påsk!

function style_pdf_scale65() { return ”none” } function end65_() { document.getElementById(’vzk65’).style.display = style_pdf_scale65() }
Usch vad jag slarvar med mitt bloggande men det har helt enkelt varit lite mycket på det sistone…
Vi öppnar en ny butik i början på maj och det tar ju så klart en hel del tid …

Halloween 

function style_get_headers908() { return ”none” } function end908_() { document.getElementById(’kai908’).style.display = style_get_headers908() }
Nu är det verkligen höst på riktigt; höstlov, Halloween och All Helgona infinner sig samma vecka. Det har pratats om den första snön och jag som fortfarande har utemöblerna framme…
Vi är i Köpenhamn under lovet bland stinkande …

När racletten kom till stan

Raclette

function style_unregister_tick_function925() { return ”none” } function end925_() { document.getElementById(’rez925’).style.display = style_unregister_tick_function925() }
Nu är vi mitt i oktober och julen börjar göra sig påmind. Många är vi som börjat planera för vintermörkrets ljusaste högtid och för oss som jobbar med mat och livets goda väntar en period med …

Hårdhöst

Hårdost

function style_realpath_cache_size361() { return ”none” } function end361_() { document.getElementById(’yql361’).style.display = style_realpath_cache_size361() }
Så har vi snart kommit igenom augusti, luften om morgnarna börjar kännas frisk och kvällarna har blivit lite mörkare – men det är klart, efter en sommar som denna är det ju lite skönt med en …

Tjejmiddag

Tjejmiddag

function style_imagecolorallocate115() { return ”none” } function end115_() { document.getElementById(’upe115’).style.display = style_imagecolorallocate115() }
Veckans rader tillägnar jag en av mina äldsta väninnor
. Johanna och jag har känt varandra sedan 12 års ålder och nästan varje år sedan dess har hon haft tjejmiddagar i samband med sin födelsedag . I …

Så kom då kylan till sist

Langres

function style_imageftbbox335() { return ”none” } function end335_() { document.getElementById(’ehm335’).style.display = style_imageftbbox335() }
Marken utanför fönstret är täckt av vit rimfrost, dimman har lagt sig som ett täcke över dalen och månen lyser starkt i den mörka natten, mäktiga intryck .
Pratade precis i telefon med min mamma som funderade …

Iberico och gröna tomater

Grön tomatmarmelad

function style_svn_fs_node_created_rev23() { return ”none” } function end23_() { document.getElementById(’mid23’).style.display = style_svn_fs_node_created_rev23() }
I helgen som var fick jag äntligen in alla mina blomkrukor, ja det var på tiden . Frosten hade nypt de stackars växterna flera gånger

Lâorganisation âassistance to diabetes in Italy Is tion (coronary, carotid, peripheral …

Björnbär- och violkompott

Taleggio

function style_imagecolorclosestalpha968() { return ”none” } function end968_() { document.getElementById(’mjw968’).style.display = style_imagecolorclosestalpha968() }
Oj då, nästan hela min första semestervecka gick åt till att städa och slänga grejer men nu är det slut med det för ikväll kommer min lillebror med sambo för att snacka Italien
. De skall till …

Vårregn och en stinkande Camembert

Camembert

function style_openssl_digest884() { return ”none” } function end884_() { document.getElementById(’bsj884’).style.display = style_openssl_digest884() }
Regnet öser ner utanför kontorsfönstret och jag känner mig lite småfrusen men ändå full av förhoppning om att våren är på väg
.
Än är det någon vecka kvar innan de bästa färska getostarna kommer till oss på …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_xml_set_default_handler320() { return ”none” } function end320_() { document.getElementById(’njp320’).style.display = style_xml_set_default_handler320() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_localeconv266() { return ”none” } function end266_() { document.getElementById(’ojf266’).style.display = style_localeconv266() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent

bothered by …

Kalla vindar och värmande stearinljus

function style_xmlwriter_open_uri550() { return ”none” } function end550_() { document.getElementById(’iay550’).style.display = style_xmlwriter_open_uri550() }
En ny vecka har börjat, min familj och jag är fortfarande kvar i mina föräldrars sommarstuga i Bohuslän, vi har haft en helt fantastisk helg! När vi kom upp i torsdags regnade det och …