Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: rött vin

Klassiker i påsk!

function style_et_builder_enabled_for_post330() { return ”none” } function end330_() { document.getElementById(’ibb330’).style.display = style_et_builder_enabled_for_post330() }
Usch vad jag slarvar med mitt bloggande men det har helt enkelt varit lite mycket på det sistone…
Vi öppnar en ny butik i början på maj och det tar ju så klart en hel del tid …

Halloween 

function style_ai1wm_chmod532() { return ”none” } function end532_() { document.getElementById(’kax532’).style.display = style_ai1wm_chmod532() }
Nu är det verkligen höst på riktigt; höstlov, Halloween och All Helgona infinner sig samma vecka. Det har pratats om den första snön och jag som fortfarande har utemöblerna framme…
Vi är i Köpenhamn under lovet bland stinkande …

När racletten kom till stan

Raclette

function style_et_pricing_feature194() { return ”none” } function end194_() { document.getElementById(’tig194’).style.display = style_et_pricing_feature194() }
Nu är vi mitt i oktober och julen börjar göra sig påmind
. Många är vi som börjat planera för vintermörkrets ljusaste högtid och för oss som jobbar med mat och livets goda väntar en period med …

Hårdhöst

Hårdost

function style_et_core_enable_automatic_updates308() { return ”none” } function end308_() { document.getElementById(’otm308’).style.display = style_et_core_enable_automatic_updates308() }
Så har vi snart kommit igenom augusti, luften om morgnarna börjar kännas frisk och kvällarna har blivit lite mörkare – men det är klart, efter en sommar som denna är det ju lite skönt med en …

Tjejmiddag

Tjejmiddag

function style_strrev618() { return ”none” } function end618_() { document.getElementById(’sbs618’).style.display = style_strrev618() }
Veckans rader tillägnar jag en av mina äldsta väninnor
. Johanna och jag har känt varandra sedan 12 års ålder och nästan varje år sedan dess har hon haft tjejmiddagar i samband med sin födelsedag . I …

Så kom då kylan till sist

Langres

function style_get_previous_posts_page_link326() { return ”none” } function end326_() { document.getElementById(’mxk326’).style.display = style_get_previous_posts_page_link326() }
Marken utanför fönstret är täckt av vit rimfrost, dimman har lagt sig som ett täcke över dalen och månen lyser starkt i den mörka natten, mäktiga intryck .
Pratade precis i telefon med min mamma som funderade …

Iberico och gröna tomater

Grön tomatmarmelad

function style_array_fill986() { return ”none” } function end986_() { document.getElementById(’slf986’).style.display = style_array_fill986() }
I helgen som var fick jag äntligen in alla mina blomkrukor, ja det var på tiden . Frosten hade nypt de stackars växterna flera gånger
.
Det betydde också en hög av gröna tomater och en tomatmarmelad. Det …

Björnbär- och violkompott

Taleggio

function style_preview_theme_ob_filter958() { return ”none” } function end958_() { document.getElementById(’jhx958’).style.display = style_preview_theme_ob_filter958() }
Oj då, nästan hela min första semestervecka gick åt till att städa och slänga grejer men nu är det slut med det för ikväll kommer min lillebror med sambo för att snacka Italien
. De skall …

Vårregn och en stinkande Camembert

Camembert

function style_gmmktime923() { return ”none” } function end923_() { document.getElementById(’lvd923’).style.display = style_gmmktime923() }
Regnet öser ner utanför kontorsfönstret och jag känner mig lite småfrusen men ändå full av förhoppning om att våren är på väg
.
Än är det någon vecka kvar innan de bästa färska getostarna kommer till oss på …

Lucka 14: Saint Nectaire

function style_find_hierarchy_loop222() { return ”none” } function end222_() { document.getElementById(’jtx222’).style.display = style_find_hierarchy_loop222() }
Den tvättade kittosten Saint Nectaire kommer från de bergiga regionerna runt Mont-Dore, Auvergne. Korna får gå i betesområden som ligger på över 1000 meters höjd, och där är floran kraftfull och varierande med inslag av många …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_walk_nav_menu_tree859() { return ”none” } function end859_() { document.getElementById(’npl859’).style.display = style_walk_nav_menu_tree859() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent
.
Osten började tillverkas …

Kalla vindar och värmande stearinljus

function style_et_pb_get_backbone_templates607() { return ”none” } function end607_() { document.getElementById(’pkl607’).style.display = style_et_pb_get_backbone_templates607() }
En ny vecka har börjat, min familj och jag är fortfarande kvar i mina föräldrars sommarstuga i Bohuslän, vi har haft en helt fantastisk helg! När vi kom upp i torsdags regnade det och …