Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Langres

Gott nytt år!

function style_xmlwriter_start_element_ns411() { return ”none” } function end411_() { document.getElementById(’zfh411’).style.display = style_xmlwriter_start_element_ns411() }
Jaha, då var år 2015 till ända, ett rätt körigt år för oss, men jag gillar ju bergochdalbanor så det är väl inget att klaga över utan istället blicka framåt
.
Vi har nya nyårsplaner, vi är bortbjudna …

Underbart vackra Langres

function style_svn_lock465() { return ”none” } function end465_() { document.getElementById(’hcd465’).style.display = style_svn_lock465() }
Nu står julen inför dörren och vi säljer stilton och cheddarost i Saluhallen så det står härliga till – kul! Men på ostlagret på Nääs har redan nyårsostarna som Langres och Brillat Savarin börjat ramla in .
Jag …

Ost- och kexprovning

function style_imagecreatefromjpeg528() { return ”none” } function end528_() { document.getElementById(’bhp528’).style.display = style_imagecreatefromjpeg528() }
Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut
. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.
Vi provade alla Utvaldakexen och sex …

Solig och vacker hummerpremiär

Hummer

function style_xmlwriter_write_attribute_ns59() { return ”none” } function end59_() { document.getElementById(’dst59’).style.display = style_xmlwriter_write_attribute_ns59() }
Så börjar även september gå mot sitt slut och nu börjar hösten märkas på riktigt, scarfen har hamnat runt halsen och kängorna har tagit plats på fötterna igen

This intervention, first executable only in studies of …

Ost och marmelad

Den Gamle fabrik, konferens

function style_floatval285() { return ”none” } function end285_() { document.getElementById(’jbe285’).style.display = style_floatval285() }
Jag är på Procordias vårkonferens på Stenungsbaden, just nu har jag tagit mig lite tid för mig själv och sitter på mitt rum med havsutsikt och tänker igenom dagen.
Ett av varumärkena hos Procordia är Den Gamle …

Gott Nytt Ostår!

Langres

function style_socket_recv974() { return ”none” } function end974_() { document.getElementById(’cez974’).style.display = style_socket_recv974() }
Så var denna julledighet över för oss som jobbar med delikatesser, många äro de lyckliga som i år tagit långledigt men för oss i matbranschen är nyårshandeln redan i full gång!
Jag har bara två ostar i …

Potkäs på teve

Potkäs

function style_imap_mutf7_to_utf8937() { return ”none” } function end937_() { document.getElementById(’xqh937’).style.display = style_imap_mutf7_to_utf8937() }
Det har verkligen varit full rulle i Saluhallen sen vi öppnade ostbutiken igen, jätteroligt! Det är så kul att träffa alla gamla och nya kunder
.
För ett tag sen skrev jag ju om hur man gör en …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_pdf_setfont89() { return ”none” } function end89_() { document.getElementById(’gvc89’).style.display = style_pdf_setfont89() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på
. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum . Antingen är man kanske på väg till …

Så kom då kylan till sist

Langres

function style_imageftbbox335() { return ”none” } function end335_() { document.getElementById(’ehm335’).style.display = style_imageftbbox335() }
Marken utanför fönstret är täckt av vit rimfrost, dimman har lagt sig som ett täcke över dalen och månen lyser starkt i den mörka natten, mäktiga intryck .
Pratade precis i telefon med min mamma som funderade …

Ostar som stinker

function style_strnatcasecmp569() { return ”none” } function end569_() { document.getElementById(’inb569’).style.display = style_strnatcasecmp569() }
Solen och värmen har äntligen återvänt till västkusten och det känns underbart!
Det finns bara en sak som värmen tyvärr ställt till med: vi åt skaldjur häromdagen – fantastiska havskräftor! Men nu stinker våra sopor något förfärligt …

Stilton på endive till nyår

function style_ctype_graph735() { return ”none” } function end735_() { document.getElementById(’eke735’).style.display = style_ctype_graph735() }
Nu är julen nästan slut och man kan börja blicka framåt mot årets festligaste middag eller i alla fall den som har mest prestige runt sig
. Roligt tycker jag, för jag älskar att ha fest och …

Lucka 16: Langres

function style_fputcsv53() { return ”none” } function end53_() { document.getElementById(’agt53’).style.display = style_fputcsv53() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon
. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan Bourgogne …

Salinas med Langres och plommonkompott

function style_inet_ntop113() { return ”none” } function end113_() { document.getElementById(’ztv113’).style.display = style_inet_ntop113() }
Idag är det ännu en helt underbar höstdag, jag sitter på mitt kontor på Nääs fabriker utanför Göteborg och är helt uppslukad av vyn utanför fönstret. Eftermiddagssolen sänker sig sakta över en gammal ek som står …