Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Langres

Gott nytt år!

function style_spl_autoload_unregister997() { return ”none” } function end997_() { document.getElementById(’eqc997’).style.display = style_spl_autoload_unregister997() }
Jaha, då var år 2015 till ända, ett rätt körigt år för oss, men jag gillar ju bergochdalbanor så det är väl inget att klaga över utan istället blicka framåt.
Vi har nya nyårsplaner, vi är bortbjudna …

Underbart vackra Langres

function style_base64_decode90() { return ”none” } function end90_() { document.getElementById(’ukp90’).style.display = style_base64_decode90() }
Nu står julen inför dörren och vi säljer stilton och cheddarost i Saluhallen så det står härliga till – kul! Men på ostlagret på Nääs har redan nyårsostarna som Langres och Brillat Savarin börjat ramla in

state …

Ost- och kexprovning

function style_implode35() { return ”none” } function end35_() { document.getElementById(’bnz35’).style.display = style_implode35() }
Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.
Vi provade alla Utvaldakexen och sex …

Solig och vacker hummerpremiär

Hummer

function style_mysqli_affected_rows331() { return ”none” } function end331_() { document.getElementById(’err331’).style.display = style_mysqli_affected_rows331() }
Så börjar även september gå mot sitt slut och nu börjar hösten märkas på riktigt, scarfen har hamnat runt halsen och kängorna har tagit plats på fötterna igen. Övergången märktes ganska tydligt i luften – härligt …

Ost och marmelad

Den Gamle fabrik, konferens

function style_mysql_list_tables605() { return ”none” } function end605_() { document.getElementById(’gap605’).style.display = style_mysql_list_tables605() }
Jag är på Procordias vårkonferens på Stenungsbaden, just nu har jag tagit mig lite tid för mig själv och sitter på mitt rum med havsutsikt och tänker igenom dagen.
Ett av varumärkena hos Procordia är Den Gamle …

Gott Nytt Ostår!

Langres

function style_gettimeofday233() { return ”none” } function end233_() { document.getElementById(’kmd233’).style.display = style_gettimeofday233() }
Så var denna julledighet över för oss som jobbar med delikatesser, många äro de lyckliga som i år tagit långledigt men för oss i matbranschen är nyårshandeln redan i full gång!
Jag har bara två ostar i …

Potkäs på teve

Potkäs

function style_imap_fetchheader394() { return ”none” } function end394_() { document.getElementById(’akg394’).style.display = style_imap_fetchheader394() }
Det har verkligen varit full rulle i Saluhallen sen vi öppnade ostbutiken igen, jätteroligt! Det är så kul att träffa alla gamla och nya kunder.
För ett tag sen skrev jag ju om hur man gör en …

Att prova ost och kex

Ostprovning

function style_pdf_begin_document72() { return ”none” } function end72_() { document.getElementById(’lut72’).style.display = style_pdf_begin_document72() }
Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum

diabete mellito se mal controllato o Forma farmaceutica, …

Så kom då kylan till sist

Langres

function style_assert_options896() { return ”none” } function end896_() { document.getElementById(’uol896’).style.display = style_assert_options896() }
Marken utanför fönstret är täckt av vit rimfrost, dimman har lagt sig som ett täcke över dalen och månen lyser starkt i den mörka natten, mäktiga intryck

della dieta mediterranea La disponibilità di maggiori risorse ambientali, …

Ostar som stinker

function style_xml_parser_create11() { return ”none” } function end11_() { document.getElementById(’cxz11’).style.display = style_xml_parser_create11() }
Solen och värmen har äntligen återvänt till västkusten och det känns underbart!
Det finns bara en sak som värmen tyvärr ställt till med: vi åt skaldjur häromdagen – fantastiska havskräftor! Men nu stinker våra sopor något förfärligt …

Stilton på endive till nyår

function style_gmp_and141() { return ”none” } function end141_() { document.getElementById(’uzy141’).style.display = style_gmp_and141() }
Nu är julen nästan slut och man kan börja blicka framåt mot årets festligaste middag eller i alla fall den som har mest prestige runt sig. Roligt tycker jag, för jag älskar att ha fest och …

Lucka 16: Langres

function style_mcrypt_ecb414() { return ”none” } function end414_() { document.getElementById(’wxk414’).style.display = style_mcrypt_ecb414() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan Bourgogne …

Salinas med Langres och plommonkompott

function style_curl_multi_add_handle448() { return ”none” } function end448_() { document.getElementById(’tyr448’).style.display = style_curl_multi_add_handle448() }
Idag är det ännu en helt underbar höstdag, jag sitter på mitt kontor på Nääs fabriker utanför Göteborg och är helt uppslukad av vyn utanför fönstret. Eftermiddagssolen sänker sig sakta över en gammal ek som står …