Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Klassiker i påsk!

Usch vad jag slarvar med mitt bloggande men det har helt enkelt varit lite mycket på det sistone…

Vi öppnar en ny butik i början på maj och det tar ju så klart en hel del tid från mig, men jag klagar inte för det är hur roligt som helst. Den skall ligga på Nääs Fabriker där vi har kontor och mellanlager sedan länge.

Hur som haver, så var jag hos en vän i fredags, lite så där bara en sväng in för att snacka av sig lite. Men vilken timma det blev. Maria bjöd mig på en ostupplevelse jag sent kommer glömma!

Hon och Uffe hade helgen innan varit i Courmayeur – skidorten på andra sidan Mont Blanc – alltså granne med Chamonix men på den italienska sidan. Där hade dom köpt en Gorgonzola Dolce som var klädd i underbara valnötter, shit det var det godaste jag ätit på länge. Som tur var hade dom lite kex hemma, ett paket Utvalda så klart. Om ni nu inte hittar denna ost hos er lokala osthandlare, för det gör ni nog inte, så se om dom har eller be dom ta hem naturell Gorgonzola Dolce, den är ung och rinnig, valnötterna får ni helt enkelt lägga på själva.

Mitt tips i påsk kanske efter lammet är helt klar denna gamla klassiska kombo, det måste vara riktigt gott för att bli en klassisk snackis.

Glad Påsk på er!

Lämna en kommentar