Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Digestiveklubbor

Utvalda Små Digestive med smak av Körsbär, Pistage, Mörk Choklad och Havssalt.

Detta bidrag är gjort med min favoritost. Har du inte testat körsbärsost så bara måste du göra det. Extra kul blir denna lilla delikatess när den sitter på en pinne – man blir nästan som barn på nytt.

Du behöver:
Utvalda Små Digestive
Körsbärsost
Pistagenötter
Mörk Choklad med Havssalt
Klubbpinnar eller ex Grillspett

Gör så här:
Smält chokladen i micron eller i en kastrull. Lägg ut några kex med bottensidan upp. Skär till en bit körsbärsost och lägg på kexet. Tryck ner en klubbpinne i osten i mitten på kexet. Hacka pistagenötterna och strö över osten. Lägg sedan över ytterligare ett kex och tryck till så att det blir en ”dubbelmacka” med pinne. Använd en sked till chokladen, rör om och ringla sedan ett mönster med hjälp av skeden på klubborna (eller använd en dekorsprits). Klart!

Recept av: Sockerrus

En kommentar till “Digestiveklubbor”

  1. Catti

    Någon som vet var jag kan köpa körsbärsost i Stockholm?

Lämna en kommentar