Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Ett gott kex till glöggen

Här ser vi en smakkamrat till alla mysiga stunder med tända ljus och glögg som snart kommer. Feta- & pepparkakskräm med valnöt, timjan och flingsalt på ett litet digestivekex. Enkelt och fantastiskt smakfullt!

Ingredienser till 15 st mumsbitar:
100 g fetaost
5 st pepparkakor
15 st Utvalda Små Digestive (storlek som en femkrona)
Valnötter
Timjan
Flingsalt

Gör så här:
Dela fetaosten i bitar, mortla pepparkakorna och mixa till en slät kräm. Låt krämen vila en stund innan du sätter igång.
Montera en klick av krämen på ett kex, toppa med blad av timjan och en valnöt.
Värm glöggen, tänd ljusen, strö lite flingsalt över och bjud in till en stund av smak och ro.

Recept av: Spisat.se

Lämna en kommentar