Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Klassikern: Grön- och vitmögel & päronmarmelad

När jag själv äter ost och kex, tycker jag väldigt mycket om grönmögelost med päronbitar på. Men det kanske inte är så mycket att tävla med.  Sen slog mig en tanke… Man har ofta kex hemma och lite ost utifall att man skulle bli lite småsugen. Det ringer på dörren och plötsligt står det gäster där. Vad ska man bjuda på? Visst ja! Det finns ju ost och kex. Lite klassiskt gott är aldrig fel.

Men ve och fasa! Man har glömt att köpa hem päron, eller så har barnen smaskat i sig alla redan, ovetandes om att de där päronen skulle sparas utifall att…

Det är då man plockar fram päronmarmeladen!

För den smakar alldeles förträffligt tillsammans med Digestive och grön- och vitmögelost. Voilà!

Recept av: Granne med Selma

Lämna en kommentar