Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Potkäs med glöggkokta russin

Den här kombinationen passar väl bra till julens alla glöggmys. Ett sånt här liten goding och lite glögg kan ju inte vara fel!

Utvalda Små Digestive
Rostade grovhackade hasselnötter

Potkäs:
100 g lagrad prästost
100 g blåmögelost
1 msk smör
1 msk konjak
1/2 tsk kummin

Glöggkokta russin:
russin
häll på glögg så russinen badar i kastrullen

Skär ostarna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med smör och konjak. Mixa till krämig massa. Tillsätt kummin och ev. salt och peppar.
Låt russinen sjuda i ett par minuter i glöggen. Glöggen skall bli sirapsaktig och russinen svälla upp lite.
Klicka på potkäsen på ett kex. Skeda över russin med lite glögglag. Toppa med hasselnötterna. Potkäsen räcker till ca 20 kex. Glöggrussin gör ni så mycket ni vill.

Recept av: Loulas kök

Lämna en kommentar