Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Prästost & vaniljsmakande äppelkompott

Prästost är en av mina absoluta favoritostar, och sältan i den funkar sååå fint tillsammans med kexen och den söta vaniljsmakande äppelkompotten.

4 st små digestive
4 st 1/2 cm tjocka skivor av prästost
4 tsk äppelkompott (se recept nedan)

Lägg skivor av prästost på digestivekexen och toppa med en sked äppelkompott.

Äppelkompott
2 svenska äpplen
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 msk råsocker
1 msk flytande honung
1 msk vatten
1/2 pressad lime

Skala och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Låt kompotten puttra på svag värme i ca 10 minuter. Servera den helst kall på kexen.

Blir betydligt mer äppelkompott än du behöver till kexen (om du inte gör fler förstås), men spara den i kylen och använd exempelvis på frukostgröten. Mycket gott.

Recept av: mat.såklart

Lämna en kommentar