Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Coeur de Paille från Falbyggden

Hejsan!
Sedan ungefär 8 månader tillbaka upptäckte jag hur underbart mögelost är och det är nu det bästa jag vet.
Det senaste halvåret har jag köpt och ätit mig igenom cirka 50 olika varianter och kan inte få stopp.
Tänkte speciallbeställa en Coeur de Paille ekologisk från Falbyggden men jag undrar lite vad det egentligen är för en typ av smakupplevelse.
Bästa osten jag vet är Chaource pga av dess underbara Brie/camembertsmak tillsammans med den underbart krämiga texturen. I mitt fall går texturen ibland före smaken(den ska vara krämigt rinnande som camembert)
Gillar inte ostar överdrivet mycket med en relativt fast konsistens.
Tänkte bara höra ifall du har lite mer information om denna ost innan jag köper då den antagligen kommer gå på en skön summa pengar.
Mvh Erik Håbring

En kommentar till “Coeur de Paille från Falbyggden”

  1. Jenny Svenson

    Hej och grattis till ditt beslut om att bli en ost älskare!

    Osten du frågar om har jag tyvärr inte smakat men den påminner säkert om din favorit Chaource. Andra ostar av liknande typ är Brillat Savarin, Lucullus, Coeur de Neufchatel alla franska och Robiola från Italien.

    Lycka till!

Lämna en kommentar