Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade. O milde tid vad pojkarna åt, men några liter fick vi med hem att förädla inför den bittra vintern. Hittade ett kul recept på jordgubbschutney  som jag provkokade precis med resultat väl godkänt.

Jordgubbschutney
Till ca 4 dl:

1 liter jordgubbar
1 färsk gul lök
1 msk rapsolja
½ dl råsocker
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk sambal oelek
2 msk hackad mynta

Stek finhackad lök på svag värme i olja. När löken är genomskinlig, tillsätt halverade jordgubbar och resten av ingredienserna. Låt sjuda 15-20 min utan lock.
Häll upp chutneyn i rena burkar och servera till grillad kyckling och fläskkött.

Goda ostar till jordgubbschutney

Krämiga, lagrade och salta ostar möter syra och styrka i chutneyn:

Brillat Savarin
Chaource

Gruyére
Comte

Kvibille Ädel
Saint Agur

Lätta Dinkelkex och Salinas är absolut de bästa kexen till.

Mums mums!!

En kommentar till “Jordgubbschutney till grillat kött och ostar”

  1. Veronica

    Hej! Jag tänkte bara höra vad den här chutneyn har för hållbarhetstid?
    Mvh

Lämna en kommentar