Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Potkäs på julens ostar

Potkäs

Helgerna är över, och jag vill bara passa på att tacka våra fantastiska kunder och alla andra för en jättebra jul. Om ni händelsevis har några rester av julostarna kvar får ni passa på att göra potkäs – supergott!

Potkäs

100 g smör
100 g jul-cheddar
100 g jul-edamer
sherry
kryddpeppar
svartpeppar

Riv ostbitarna, lägg i en fin burk eller kruka och blanda med rumsvarmt smör med en gaffel. Smaka av med sherry och grovmalen krydd- och svartpeppar. Förvaras kallt. Servera med ett gott knäckebröd eller Utvaldas Fina Rågkex.

God fortsättning!

Lämna en kommentar