Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Barnsligt gott

Brillat Savarin och ananas

I fredags fyllde mina knattar tre år och huset har därför varit fullt av släkt och vänner under helgen, I like!

Hittade på en barnslig kombination till helgens barnkalas som för övrigt också känns helrätt i tiden. Är det någon mer än jag som konstaterat att många smaksättare/trendsättare har dille på ananas och kokos just nu? Tänk på till exempel de nya Loka-smakerna. L.A. och Hawaii ligger liksom på modet!

Brillat Savarin ihop med torkad ananas är inte alls så läskigt som det låter, och om du sedan lägger det på Havssaltade kex får du en toppenkombo.

Torkade ananasringar är ofta lite hårda så därför valde jag att blötlägga dem någon minut innan jag skar dem i strimlor. Strimlorna blandade jag sedan med färskosten Brillat Savarin som är mycket krämig och fräsch. Hittar du inte just den färskosten så ta en annan med hög fetthalt.

Själv var jag för feg för att blanda ner kokos men vem vet? Kanske blir det gott, hör av er om ni testar!

Kokos och ost, förresten? Jo, häromdagen fick vi mail om just det från Holland – en Gouda-typ smaksatt med kokos – men vi avstod… :-)

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar