Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Semester

Vattenmelon, lufttorkad skinka och ricotta

Sista veckan innan semestern, jag känner mig stressad och helt slut på samma gång – någon som känner igen sig?

Midsommarhelgen flöt på bra och vi klarade oss nästan helt utan regn under fredagen, och nästan får man väl vara nöjd med. Helgen avslutades med söndagsmiddag hemma hos oss, storfamiljen = pappa, brorsor, svägerskor med flera samlades för lite planering av sommaren.

Här kommer ett somrigt och enkelt tips som jag bjöd på i söndags, gott till både vitt vin och rosé. Antingen bara som det är tillsammans med Utvaldas Lätta Dinkelkex, eller till pasta eller grillat.

På ett stort vackert fat lägger du upp en burk ricotta, skuren vattenmelon och lufttorkad skinka. Strö sedan över flingsalt och ringla över den godaste olivoljan du har, gärna med gräsiga toner. Detta är enkelt, och så himla gott!

Redan om en vecka kommer jag kunna njuta massvis av liknande mat för då bär det av till Italien för mig och min lilla familj, gissa om vi skall ha det bra där?! Gissar också därför att jag återkommer med mycket italienska influenser denna sommar.

Somriga hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar