Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lutfiskmiddag

Igår var det fullt hus hos oss och jag serverade lutfisk enligt tradition – gott tycker vissa och mindre gott tycker andra. Tur för ickeätarna kom vi på redan förra året att de kokta rimmade revbenen passar utmärkt med béchamelsås och senap. Barnen åt därför så de nästan storknade!

Alla som gillar lutfisk vet att det är rätt så mättande och därför valde jag bort glögg och pepparkakor, gissar att det är fler än jag som börjar tröttna på sötman i glöggen. Innan middagen serverade vi därför istället ett kallt glas Riesling med ostkuber från England. Den ljusare är en lagrad cheddar och den som är mer orange är en Leicester.

Som många andra ostar är Leicester färgad med annatto ett färg ämne från växtriket. Båda ostarna kommer från Somerset-regionen i syd västra England.

För att det skulle bli godare, sötare och juligare toppade jag ostkuberna med torkade fikon, dadlar och aprikoser och detta uppskattades mycket.

Trevlig fortsättning och snart kommer mer nyårstips

/Jenny

Lämna en kommentar