Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Ost- och kexprovning

Nu är jag hemma igen efter en roadtrip norrut. Min första anhalt var Högby brukshotell i Sandviken där jag höll min årliga ost- och kexprovning för mina Utvalda-kamrater på Göteborgs Kex.

Vi provade alla Utvaldakexen och sex ostklassiker – Brillat Savarin, Gruyère, Camembert, Selles-sur-Cher, Langres och Gorgonzola. Till detta serverade jag en röd italienare på Corvinadruvan, samma druva som finns i Amarone, Ripasso och Recioto. Corvinadruvan har ganska låg tanninhalt och passar därför mycket bra till ostar. Som vitt vin drack vi franska Sancerre från Loire, druvan som passar allra bäst med getostar och som för oss svenskar påminner mycket om fläder. Det är ett torrt vitt vin med hög syra. Sancerre passar inte bara med sin bästis getosten, utan också med t ex fisk, skaldjur och thaimat.

Efter Sandviken åkte jag till Stockholm och Köping för att träffa några trevliga kunder. Känner mig peppad och på denna hösten – det ska bli kul att få dela med mig till er av vad jag gör. Det kommer bli en höst fylld av kexnyheter, goda ostar och kul viner!

Trevlig helg / Jenny

Lämna en kommentar