Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Så gott!

Ibland är det väldigt enkelt och gott att vara osthandlare, som en dag som denna då jag unnade mig en ostfondue efter jobbet.

Helgen har varit fylld av afterwork, julbord och födelsedagskalas för Charlie och Rasmus och till råga på allt hade jag en ny kollega som skulle introduceras på jobbet idag – kul men allt igenom krävande.

Vad passade då bättre än att ta med sig ett varuprov på en ny ostfondue hem, snabbt och lätt var middagen fixad och slatten från gårdagens kalas vin satt som pricken över i.

Självklart är det både roligare och ofta godare att göra sin egen fondue, med vitt vin och lite vitlök. Men om tiden är knapp kan jag varmt rekommendera den färdiga varianten finns i alla prisklasser och med olika smaksättningar. Idag blev det en klassisk variant med lite extra smak från vällagrade ostar.

Det sägs att ostfonduen kom till med anledning av att ostskalkar och gammalt bröd skulle användas, ostskalkar vet jag inte om jag kan rekommendera men däremot gammalt segt bröd är absolut mycket godare än färskt.

/ Jenny

Lämna en kommentar