Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Sportlov

Mont D'or


Idag reser massvis av göteborgare till alperna och under följande tre veckor är det resten av Sveriges alla skidsugna skolbarns tur att styra mot dessa fantastiska berg
.

Jag minns en resa för många år sedan som jag var på med mina föräldrar och min yngsta syster Emma i Morzine i franska alperna. Om jag minns rätt var det första gången jag åt en av mina absoluta favoriter, Mont D’or . Osten – som påminner mig om både Brie de Meaux och Taleggio, två andra favoriter – har ändå något speciellt som ingen annan ost har, nämligen ett bälte av granbark

dizziness, sweating, somnolence and yawning as well as cialis (2) Direct Treatment Interventions for ED.

. Mont D’or är en vinterost men smakar sommar!

I Morzine köpte vi en liten variant av osten (300 gram), blötte träasken och värmde den i 150 graders ugn cirka 15 min. Sååå gott tillsammans med kokta delikatesspotatisar och fräsch sallad.

Mont D’or går självklart att äta som den är, den behövs absolut inte värmas upp även om det är gott. Osten är väldigt rinnig vid längre lagring och ibland svårskuren. Testa att mer eller mindre dippa Utvaldas Lätta Dinkelkex, gör gott!

Osten passar med päron, sharonfrukt och nötter och du kan dricka både rött och vitt vin till, men i alperna är det vanligare med vitt.

Trevlig helg och kör försiktigt i backarna, alla skidåkande sportlovsbarn!

Hälsar Jenny

Lämna en kommentar