Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Käringön

Manchego och Mancebo

Äntligen är vi framme och kan andas ut. Vi både fick parkering och hann med båten, ett ständigt orosmoment när det skall semestras på ö. Varje gång vi packar bilen hemma i Sävedalen på väg till Käringön eller Vrångö är Glenn och jag nära att ryka ihop. Och om sanningen skall fram: ibland gör vi det också. Men väl framme på ön infinner sig ett lugn som är värt många gruff.

Nu sitter vi här och njuter av att inte komma någonvart. Vi sippar på lite rosévin och mumsar Utvaldas Lätta Dinkelkex och medtagna packade små ostar. Manchego (fårmjölk) och Mancebo (ko-, får- och getmjölk) är goda spanjorer som passar utmärkt till somrig rosé. Jag älskar när Manchego-osten inte är äldre än tre, kanske fyra månader, då är den fortfarande lite syrlig med både gröna och smöriga toner.

Ett bra rosé på box är Poggio Rosato Toscana – somrigt, lättdrucket men ändå inte för barnsligt.

Semesterhälsningar från Käringön!

Lämna en kommentar